Kuva: Riikka Vaahtera

Miksi kaikkia kesäfestareita ei vielä peruttukaan? "Toimimme tietysti linjausten mukaisesti..."

23.04.2020 15:32 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Rockfest odottaa vielä aluehallintovirastojen määräystä.

Monet kesäfestarit on nyt peruutettu hallituksen päätösten nojalla. Keskiviikkona pääministeri Sanna Marin kertoi, että hallitus suosittaa kaikkia yli 500 hengen yleisötilaisuuksia peruutettavaksi aina heinäkuun loppuun asti. Tämän jälkeen muun muassa Ilosaarirock ja Pori Jazz ilmoittivat, että festivaalit on peruttu.

Kirjoitimme, että suurista festareista Provinssi, Rockfest ja RMJ julkaisivat tilannepäivityksen hallituksen tiedotustilaisuuden jälkeen, mutta festivaalit eivät vielä ilmoittaneet perumisesta. Rockfest kertoi tiedotteessaan, että se odottaa vielä ”velvoittavaa määräystä viranomaisilta”. Rockfestin järjestävän Nelonen Media Liven toimitusjohtaja Anssi Nevalainen kommentoi Voice.fi:lle, että tällä viitataan aluehallintoviranomaisten määräykseen.

- Me toimimme tietysti hallituksen linjauksen mukaisesti, ja yleisön, artistien sekä tapahtumatiimimme terveys ja turvallisuus ovat meille tärkeintä. Sopimuksellisista syistä odotamme pikaisesti aluehallinnon viranomaiselta tarvittavaa velvoittavaa määräystä tapahtuman perumiselle, Nevalainen sanoo.

Pääministeri Sanna Marin kertoi tiedotustilaisuudessa, että aluehallintovirastoilla on valtuudet kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan.

Kiss esiintyi viime kesänä Rockfest-tapahtumassa. (kuva: Riia Ruohomäki)

Provinssin festivaalijohtaja Sami Rumpunen ei halua tässä vaiheessa kommentoida festivaalin tulevaisuutta sen enempää.

- Teemme parhaillaan täysillä työtä sen eteen, että pääsisimme laittamaan ulos virallista tiedotetta Provinssiin liittyvästä jatkomenettelystä. Olimme jo siinä uskossa, että olisimme siihen pisteeseen saattaneet nyt päästä, mutta tilanne on vielä keskeneräinen, Rumpunen kommentoi.

Lue myös: Festarikesä peruttiin, mutta Provinssin ja Rockfestin linja hämmentää: "Pyydämme kärsivällisyyttä"

Lue myös: 22-vuotias Julius livahti ilmaiseksi Ruisrock-festivaaleille - pukeutui vanhaksi mieheksi

Suosittelemme

Uusimmat