Kuva: Niko Peltoniemi

Festarikesä peruttiin, mutta Provinssin ja Rockfestin linja hämmentää: "Pyydämme kärsivällisyyttä"

23.04.2020 11:00 - Iiro Myllymäki

Monet festarit ovat ilmoittaneet peruvansa tapahtumat hallituksen päätösten nojalla.

PÄIVITYS: Jutun julkaisun jälkeen Provinssi on ilmoittanut peruvansa festivaalin kesältä 2020.

Suomen hallitus ilmoitti keskiviikon tiedotustilaisuudessaan päätöksestään kieltää yli 500 hengen yleisötilaisuudet aina heinäkuun loppuun asti. Tämän seurauksena monet perinteiset kesäfestivaalit, kuten Pori Jazz ja Ilosaarirock, ilmoittivat peruvansa tapahtumat. Jo tiistaina Ruisrock ilmoitti peruvansa festarin tältä vuodelta. Myös muun muassa Porispere, Seinäjoen Tangomarkkinat ja Savonlinnan oopperajuhlat ovat ilmoittaneet perumisista.

Festivaalien ulostuloissa poikkeuksen tekevät Seinäjoella järjestettävä Provinssi ja Tampereen Rockfest. Alun perin Provinssi oli tarkoitus järjestää 25.-27. kesäkuuta, ja Rockfest 5.-7. kesäkuuta. Molemmat festarit ovat tiedottaneet tilannepäivitykset hallituksen tuoreimman tiedotustilaisuuden jälkeen, mutta kumpikaan festivaali ei vielä ilmaissut peruvansa tapahtumia. Tämä on herättänyt hämmennystä monessa sosiaalisen median kommentoijassa.

Provinssi tiedottaa, että se selvittää parhaillaan eri vaihtoehtoja festivaalin suhteen ja tiedottaa päätöksistään mahdollisimman pian.

”Kiitos, että ymmärrätte tilanteen ja jaksatte kärsivällisesti odottaa seuraavia uutisia”, Provinssi kirjoittaa.

Voit lukea koko tiedotteen alla olevasta Facebook-päivityksestä. Näet päivityksen myös täältä.

Rockfest kertoo omassa tiedotteessaan Provinssia yksityiskohtaisemmin, miksi perumista ei vielä tehdä.

”Kunnioitamme hallituksen linjausta, mutta odotamme velvoittavaa määräystä viranomaisilta. Yleisön, artistien ja tapahtumatiimimme terveys ja turvallisuus ovat meille tärkeintä. Pyydämme rokkikansalta tässä kohtaa vielä pientä kärsivällisyyttä, tiedotamme mahdollisimman pian lisää Rockfestin somekanavissa sekä verkkosivuilla”, Rockfest kertoo.

Voit katsoa Rockfestin päivityksen kokonaisuudessaan alta. Jos päivitys ei näy, klikkaa tästä.

Myös RMJ (Raumanmeren juhannus) on tehnyt vastaavanlaisen päivityksen. Jos päivitys ei näy alla, klikkaa tästä.

Vaikka hallituksen yleisötapahtumalinjauksista on laajalti uutisoitu kieltoina, ne ovat pikemminkin suosituksia kieltoihin. Lopullisen viranomaispäätöksen asiassa tekevät aluehallintovirastot, joiden päätöksen myötä suositukset muuttuvat kielloiksi. Esimerkiksi Rumbassa on kirjoitettu, että jos festarit tekevät perumispäätöksen ennen lopullista viranomaispäätöstä, artisteilla ja työntekijöillä saattaa olla mahdollisuus vaatia luvattuja palkkioita sopimusrikkomuksen nojalla.

- Aluehallintovirastoilla on toimivalta tartuntatautilain perusteella kieltää yleisötilaisuudet korkeintaan kuukaudeksi kerrallaan, pääministeri Sanna Marin totesi keskiviikon tiedotustilaisuudessa.

Sekä Provinssin että Rockfestin päivitysten alla ihmetellään, miksi lopullista päätöstä ei ole vielä tehty. Monista kommenteista paistaa kärsimättömyys.

”Oiskohan vaa realistista siirtää tapahtuma ens vuoteen ja keksiä keinot lippujen korvaamiseen/ siirtämiseen ens vuoteen. Ärsyttävää roikottamista asian tiimoilta”, on Provinssin päivitykseen kommentoitu.

”Eikö tämä asia ole jo loppuun käsitelty. Muutkin festarit ovat jo peruneet tai siirtäneet festareita”, kommentoidaan puolestaan Rockfestin päivityksen alla.

Tuska-festivaali ilmoitti torstaina iltapäivällä peruuttavansa tapahtuman.

- Tilanne on äärimmäisen valitettava, mutta terveys menee tietysti kaiken muun edelle ja Tuska-organisaatio haluaa ehdottomasti tehdä osansa epidemian torjumisessa, kertoo festivaalijohtaja Eeka Mäkynen.

Lue myös: Ruisrock peruttu koronaepidemian vuoksi: "Raskas ja surullinen päätös"

Lue myös: Sanna Marin jälleen äänessä uudella koronabiisillä: "Tilanne vaatii sisua"

Lähde: Rumba

Juttua päivitetty 23.4. klo 11.58: Lisätty maininta Tuskasta.

Juttua päivitetty 23.4. klo 12.52: Lisätty maininta RMJ:stä.

Juttua päivitetty 23.4. klo 13.05: Lisätty tieto Tuskan perumisesta.

Kilpailut

Uusimmat