Kuva: Warner Music

Arttu Wiskari jatkaa jättihittinsä tarinaa - pöytälaatikossa lojuu "jopa sata" biisiä

28.08.2020 09:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Wiskarin uusi levy julkaistiin tänään.

Arttu Wiskarin, 35, uutta studioalbumia on odotettu pitkään. Tänään kuitenkin julkaistaan artistin uran viides levy Suomen muotoisen pilven alla, joka tiedotteen mukaan: "ei petä odotuksia: se on monipuolinen ja takuuvarmaa arttuwiskaria."

Levyllä tullaan kuulemaan jatkoa myös Tuntematon Potilas -jättihitille.

- Koen, että aihe on edelleenkin ajankohtainen ja tuntui, että asia ei ole saanut vielä päätöstä. Tilanne on ajansaatossa ehkä hieman muuttunut, joten lisäkerrottavaa löytyi, hyväntuulinen Wiskari kertoo Voice.fi:n haastatelussa.

Wiskari myös sanoo, että albumin aiheet tulevat yleisesti omasta elämästä, mutta myös esimerkiksi lehtileikkeistä ja mielikuvituksista. Tärkeintä on hyvä tarina.

Wiskarilla on mieletön määrä hittejä ja levyn nimikkokappale Suomen muotoisen pilven alla on  ylittänyt Spotifyssa tuplaplatinarajan ja sen lyriikkavideollakin on Youtubessa yli 8 miljoonaa katselukertaa. Wiskari ei kuitenkaan ajattele kappaleita tehdessään, että nyt on hitti tulossa.

- Teemme aina kappaleet biisi edellä emmekä me ajattele sitä "menestystä" muuten. Meillä on iso työryhmä, joten kappaleet menevät aika ison raadin läpi, joten ei siinä painetta ehdi edes syntymään.

Työvaiheessa kappaleita saatetaan myös jättää "muhimaan" pöytälaatikkoon.

- Biisejä on kyllä aika paljon pöytälaatikossa, Wiskari nauraa ja jatkaa: Ehkä jopa sata? Monet niistä jäävät kuitenkin muhimaan ja saattavat nousta myöhemmin sitten käsittelyyn. Kappaleet tarvitsevat joskus aikaa, että ne löytävät oikean muotonsa.

Wiskari pyörittää muusikkoelämän ohella myös ravintolabisnestä. Ravintola Wiskarila löytyy Espoon Haukilahdesta ja tietenkin koronajat ovat vaikuttaneet sen toimintaan.

- Kaikki on tehty rajotusten ja sääntöjen mukaan. Olemme tehneet sen, mitä pystymme ja onneksi on ollut ymmärtäväiset vuokranantajat ja upea henkilökunta, joiden kanssa ollaan päästy jatkamaan. Täytyy kiittää heitä kaikkia siitä, että ovat olleet tukena.

Wiskarilla on syyskuussa myös pieni kiertue, joka alkaa syyskuun 4. päivä Allas Sea Poolilta Helsingistä.

- Tietenki se pelottaa, että ehtiikö tässä vielä tapahtua jotain. Kuitenkin voimme itse vain tehdä voitavamme ja sitten ravintoloitsien ja yleisön on tehtävä omat juttunsa. On tärkeää muistaa pitää se turvallisuus etusijalla.

- Tuo Allas Sea Pool -keikanhan piti olla aluksi ihan tavallinen konsertti, mutta päätimme muuttaa sen julkaisukeikaksi. Se on kuitenkin ulkotilassa ja siellä pitäisi pystyä toteuttamaan kaikki säännöksien mukaan. Soitetaan siellä uuden levyn kappaleita ja vanhaa materiaalia, joten tervetuloa paikan päälle! Wiskari iloitsee lopuksi.

Voice.fi, Iskelmä ja Radio Nova ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Arttu Wiskari kärsii korvaongelmista - "Lääkärit eivät voi asialle paljoa tehdä"

Lue myös: Arttu Wiskarin ravintolaan murtauduttiin, lupaa löytöpalkkion: "Minulla on tuhat euroa taskussa"

Uusimmat