Kuva: Senja Rapila

Radion suosikkijuontaja teki remixin Klamydian hitistä - Vesku Jokisen suhtautuminen yllätti täysin

11.09.2020 09:15 - Iiro Myllymäki

Anssi Honkasen Millennium Project on julkaissut virallisen remixin Pienen pojan elämää -kappaleesta.

Radio Novan Iltapäivä -lähetyksistä tuttu juontaja Anssi Honkanen on myös musiikintekijä, joka on tehnyt Millennium Project -nimellä remixejä monesta suomalaisille merkityksellisestä biisistä. Millennium Projectin tuorein julkaisu on remix Klamydian Pienen pojan elämää -klassikosta.

Idea juuri kyseisen kappaleen uudelleenversioimiseen oli kytenyt pitkään Honkasen mielessä, ja kaksi vuotta sitten hän lähestyi Klamydian taustajoukkoja toiveenaan saada viralliset lauluraidat käyttöönsä remixin tekoa varten.

- Olin lähtökohtaisesti ajatellut, että he eivät suostu, koska Klamydia on punkbändi. Luulin, että he eivät haluaisi, että tällaisia remixejä tehtäisiin. Suureksi yllätyksekseni sieltä tuli tosi nopeasti vastaus, että ilman muuta, ja Vesku Jokinen oli älyttömän hyvällä asenteella asian suhteen, Honkanen kertoo Voice.fi:lle viitaten bändin nokkamieheen.

Kahden vuoden aikana Anssi Honkasen usko meinasi jo monessa kohtaa loppua remixin onnistumisen suhteen. Ensinnäkin häntä mietitytti, miten pesunkestävästä punkbiisistä voi tehdä klubeille sopivan remixin.

- Samaan aikaan vaakakupissa painoi, että minulla on todella monen suomalaisen rakastama biisi käsittelyssä enkä saa tehdä siitä huonoa.

Klamydia (kuva: Bengt Henriksson)

Mies päätyi pysymään kappaleen punkhengelle uskollisena ja pyrkikin luomaan ”elektronista punkia”. Ehkä tästä syystä kappaleesta ennakkoon saatu palaute on ollut positiivista Klamydia-fanien leiristä.

- Jännitin sitä, miten Klamydian erittäin puristinen fanikunta suhtautuu tähän. Koesoitin kappaletta muutamia kertoja radiossa ennen julkaisua, ja bändin fanikunnasta palaute on ollut älyttömän positiivista. On hienoa, että fanikunta on hyväksynyt tämän uuden version, joka mielestäni on kunnianosoitus alkuperäiselle, Honkanen sanoo.

Klamydian Vesku Jokinen on mukana seuraavalla Vain elämää -kaudella. Tämäkin vaikutti Anssi Honkasen remix-tekoprosessiin, sillä mies halusi saada remixin julkaistua ennen kuin Vain elämää tulee ruutuihin. Ohjelman 11. kausi alkaa 2. lokakuuta.

- Mielestäni tämä toimii loistavasti lämmittelynä Vain elämää -kauteen. Uskon, että Pienen pojan elämää -kappaleestakin kuullaan siellä jokin versio, Honkanen sanoo.

Aiemmin Millennium Project on julkaissut remixit muun muassa Happoradion Che GuevarastaKaija Koon Tinakenkätytöstä ja Leevi and the Leavingsin Pohjois-Karjalasta.

Pienen pojan elämää 2.0 -kappaleen voit kuunnella alta.

Lue myös: Tiesitkö, että radion suosikkijuontaja kuului takavuosien hittiduoon? 'Bändi lopetti, kun erosimme'

Lue myös: Vain elämää -sarjassa nähtävä Vesku Jokinen IS:lle: "Jos joku ei tykkää, niin aivan s*atanan sama"

Voice.fi, Radio Nova ja SuomiRock kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat