Kuva: AOP

IL: Korona vei Kauko Röyhkältä tuloja, nyt rokkari myy soittimiaan

11.09.2020 16:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Röyhkä ei itke soittimiensa perään.

Muusikko-kirjailija Kauko Röyhkä, 61, on monien muiden artistien tavoin kärsinyt koronan aiheuttamasta keikkojen peruuntumisista. Röyhkä kertoikin vastikään Facebook-sivullaan, että myy nyt jopa soittimiaan, jotta saa tuloja.

"Keikkoja on nyt peruttu siihen malliin, että täytyy varmaan alkaa myymään kitaroita. Tässä kuvassa mulla on Fender Starcaster mallia 1976-82, joka on alkuperäisessä kunnossa ja johon kuuluu hyväkuntoinen alkuperäinen laukku. Ostin sen 1988 ja sitä on soitettu monilla levyillä. En vielä ole varma myynkö sen, mutta tiedustelen nyt olisiko joku kiinnostunut siitä. Hinta on 300", muusikko muun muassa kirjoitti yhdesta kitarastaan. 

Röyhkä kertoi Iltalehden haastattelussa, että keikkoja on mennyt ohi kohtuullinen määrä.

- Minulta peruttiin eilen kaksi tärkeää keikkaa. Niitä on mennyt muutamia jo ennen sitä. Keväältä meni monta keikkaa ja niitä siirrettiin syksylle, mutta nyt siirrettyjäkin keikkoja on peruttu, olisiko kymmenkunta tai viisitoista, en osaa sanoa tarkkaan, Röyhkä pohti ja jatkoi:

-  Tuli takaisku, pakko laittaa kitaroita myyntiin, kun oikein muualta ei ole tulossa rahaa,

Röyhkä myös sanoi, että ei ole ainoa muusikko, joka on myynyt soittimiaan.

- Ne ovat vanhoja soittopelejä, ja toki arvokkaita itsellekin. Mutta ei tässä ammatissa auta olla liian tunteellinen. Muutkin muusikot joutuvat viemään huonoina aikoina kitaroita kaniin. Instrumentit ovat vain välineitä, en ala niitä itkemään.

Röyhkä on tehnyt yhdessä Rikhard Larvannon kanssa Röyhkä & Larvanto -nimistä podcastia, jossa vieraina kuullaan eri kulttuurivaikuttajia. Miesten kanssa keskustelemaan ovat istahtaneet muun muassa Herra Ylppö, Marko Annala sekä Mira Luoti.

Voit kuunnella kaikki jaksot suoraan RadioPlay-palvelusta.

Lue myös: Kauko Röyhkä rokkareista: "Jostain syystä kirjailijoita ja elokuvaohjaajia arvostetaan enemmän"

Lue myös: IS: Tunnettu rokkari lyttää Cheekin – lue perustelut

Lähde ja koko haastattelu: Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat