Kuva: All Over Press

Miksi AC/DC-laulaja Brian Johnson pitää aina hattua? Mies kertoi tarinan vuosien takaa

02.12.2020 16:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Brian Johnson palasi yhtyeen keulille kuulo-ongelmiensa jälkeen.

AC/DC sai tänä syksynä faninsa riemastumaan, kun se julkaisi uuden Power Up -albumin. Myös laulaja Brian Johnson, 73, on palannut yhtyeeseen useamman vuoden tauon jälkeen kärsittyään kuulo-ongelmista.

Johnson on antanut runsaasti haastatteluja uuden albumin tiimoilta. Planet Rockin haastattelussa esille tuli Johnsonin käyttämä ikoninen hattu.

Johnson kertoikin, mistä kyseinen tyyli on saanut alkunsa.

- En koskaan unohda sitä. Minulla oli tapana esiintyä työmiesten klubeilla Pohjois-Englannissa. Bändin nimi oli Geordie. Hikoilin aivan hemmetisti, koska missään paikassa ei ollut ilmastointia, ja varsinkin talvella lämmitys kävi niin kuumalla, että lavalla oli tukalat oltavat. Hiki valui silmiini ja se kirveli, Johnson kertoi ja jatkoi:

- Veljeni Maurice tuli kerran keikalle ja hän oli ostanut urheiluauton. Auton mukana oli tullut hattu. Maurice sanoi, että silmäni ovat ihan kirkkaan punaiset, ja sanoin, että se johtuu hiestä. Lainasin siis yhtä hänen hattuaan keikalle, jotta hiki ei valuisi silmiini, ja se oli mahtavaa. Olin ostamassa hatun itselleni, sillä se oli hiestä märkä, mutta veljeni antoi sen. Lopulta pidin sitä aina päässä ja siitä tuli tavaramerkkini. "Tiedättekö sen bändin, jossa laulajalla on hattu", sanottiin. 

Power Up -levy nousi listaykköseksi muun muassa Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Lue myös: Kuinka tehdä AC/DC-kappale 30 sekunnissa? Hauskasta videosta viraalihitti

Lue myös: AC/DC:n uutuuslevy listaykköseksi Suomessa ja Yhdysvalloissa

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat