Kuva: Sakara Records / Handout

Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus julkaisi erilaisen joulutarinan - perustuu tositapahtumiin

11.12.2020 09:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yhtye julkaisi maaliskuussa kuudennen albuminsa.

Viime maaliskuussa kuudennen albuminsa Mahdoton yhtälö julkaissut Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus jakaa uudella singlellään Perustuu tositapahtumiin erään perheen hieman erilaisen joulumuiston.

- Teksti perustuu tositapahtumiin 70-luvun suomalaiseen maalaiskylään. Monilapsisen perheen isä oli vannoutunut metsämies. Koska tilaa pienessä talossa oli vähän, perheen ajokoiralle oli rakennettu pihaan tarha lämmitettyine koppeineen. Siellä se vietti päivät ja yöt, kesät, talvet. Aika tuntui kuitenkin koiralla välillä käyneen pitkäksi, koska se usein haukkui ja ulvoi yksinäisyyttään satunnaisesti päivin ja öin. Ehkä se metelöinti joskus naapureitakin häiritsi, mutta enemmän se tuntui häiritsevän koiran isäntää. Hän tapasi käydä kovaäänisesti komentamassa koiraa aitauksen laidalla, Rautiainen kertoo.

Tällä tarinalla ei ole onnellista loppua, mutta hyvän muistutuksen se antaa siitä, että meidän tulee huolehtia lähimmäisistämme, myös niistä eläimistä. 

- Eräänä jouluaattona isännän mitta tuli kuitenkin täyteen. Joulurauha oli julistettu jo tunteja aiemmin, kun metsämiehen naapuritalossa asunut perhe istui pöydässä nauttimassa aaton päivällistä. Samalla yhdessä he ihmettelivät naapurin isännän erikoista metsäretken ajoitusta, kun näkivät tämän kävelevän kylätietä koiran, repun, lapion ja haulikon kanssa. Koskihan joulurauha myös metsän eläimiä. Ihmettely oli suuri, kun parin tunnin kuluttua mies palasi retkeltään repun, lapion ja haulikon kanssa. Koira oli jäänyt sille reissulle, eikä sitä sen koomin nähty. Olkoonkin tämä tarina muistutus siitä, että joulu on myös eläinten juhla.

- Joten muistakaamme tuoda lämpöinen joulun sanoma lähimmäistemme lisäksi myös eläimillemme, jotka olemme vastuullemme ottaneet, toteaa Rautiainen.

Kappaleen pääset kuuntelemaan alta. 

Lue myös: Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus ottaa kantaa kaivoshankkeeseen - katso puhutteleva video

Kilpailut

Uusimmat