Kuva: Senja Rapila

Lauri Tähkä tiesi heti, missä haluaa tehdä tulevan levynsä: "Teimme oikean päätöksen"

08.01.2021 10:15 - Henna Koste

Laulaja Lauri Tähkä kuvailee albumin luomisprosessia intensiiviseksi.

Suosikkilaulaja Lauri Tähkä työstää tällä hetkellä odotettua uutta musiikkia. Vuonna 2019 Tähkän faneja hemmoteltiin niin Meidän tulevat päivät -albumilla kuin Ääriin-kirjallakin. Tähkä kertoi Iskelmällä Satu Kotosen haastattelussa, että korona pakotti muuttamaan suunnitelmia albumin työstämiseen liittyen. 

- Tuntui, että Lappi on ainoa paikka, missä me pystytään keskittymään ja päästiin Jukan (Immonen) kanssa vähän Helsingistä pois. Kävin kesällä jo vähän fiilistelemässä Lappia, että olisko siinä sellainen henki, että siellä voisi tehdä. Lokakuussa, kun laskeuduttiin tohon Ivalon kentälle, näki ne Lapin järvet, joet, sen metsän, vaarat ja tunturit, niin tuli sellainen tunne, että teimme oikean päätöksen tulla tänne äänittämään, Tähkä sanoo. 

Kaksikko sulkeutui syrjäiseen erämökkiin. Sieltä poistuttiin ainoastaan kauppareissuille. 

- Olemme yötä päivää värkänneet, että se keskittyminen ja intensiteetti pysyy siinä. Se on ollut minusta erittäin hyvä ja tuottelias, Tähkä sanoo. 

Artisti uskoo myös Lapin taikaan. 

- Siinä on myös se, että sopiiko musa maisemaan. Kun tehdään niitä biisejä, katsotaan sopiiko se suomalaiseen maisemaan, jos ei, heivataan se biisi, Tähkä kuvailee toimivaksi todettua käytäntöä.

Voice.fi ja Iskelmä ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Lauri Tähkän odotetulla striimikeikalla ikävä käänne - "Olen todella pahoillani" 

Suosittelemme

Uusimmat