Kuva: Mikko Räsänen

Perjantai on yhtä 90-luvun huumaa radiossa - kuuntele parhaat ohjelmat aamusta yöhön!

05.02.2021 06:50 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Perjantait ovat tästä eteenpäin radionkuuntelijoille todellista ysärin juhlaa, kun eetterin valtaavat ysärimusiikin parhaat ammattilaiset, jotka ovat seurana aamuseitsemästä aamuyö kahteen!

Ysärimusiikin suosio ei osoita hiipumisen merkkejä. Suomalaisia radiokuuntelijoita genrellä todellakin hemmotellaan, onhan kuunneltavissa 100-prosenttisesti 90-luvun kappaleita soittava, maailman paras ysärihittikanava Ysäri.

Ysärimusiikin ystäville viikon paras päivä on perjantai. Ysäri-kanavalla aamut starttaavat perjantaisin kello 7 Tuottaja Jääskeläisen ja Rea Tallgrenin johdolla. Keskipäivässä kello 11-14 kuullaan Mika Kukia ja kello 14-18 studiossa on 90-luvun huippunimi, Waldo’s People -yhtyeen keulakuva Waldo (artikkelin pääkuvassa).

Waldon mukaan jokainen lähetys on ikimuistoinen.

- Teen lähetystä kerran viikossa ja aloitan latautumisen jo keskiviikkon. En pysty edes sanoin kuvaamaan mikä fiilis minulla on perjantaisin kun pääsen kotiin! Vertaisin sitä keikkaan, ja olenkin yleensä yhtä puhki aina joka lähetyksen jälkeen, ihan kaikkeni antaneena, Waldo kertoo. 

Perjantai-illat tampataan täysillä

Perjantait ovat yhdeksänkymmentäluvun musiikin kuuntelijoille todellinen juhlapäivä, sillä silloin myös Radio Nova ylistää 90-luvun ilosanomaa Retroperjantain muodossa kello 19-22. Retroperjantaita isännöivä Matti Airaksinen, tuttujen kesken PartaMatti, kertoo Voice.fi:lle, että hänet on otettu loistavasti vastaan.

- Retroperjantai 2.0 - kavereiden kesken RePe 2.0 - on saanut huikean vastaanoton! Todella moni on innoissaan, että olen palannut eetteriin, nimenomaan perjantai-iltaan tarjoilemaan takaumia menneiltä vuosilta. Vielä iloisempi olen heistä, jotka ovat ottaneet muutoksen vastaan avoimin mielien ja todenneet laajentuneen musaskaalan miellyttäväksi. Sille oli selkeästi kysyntää, Airaksinen hymyilee.

Airaksinen iloitsee siitä, miten aktiivisia kuuntelijat ovat lähetysten aikana.

- Ihmisten toiveet, jotka peilaavat elettyä elämää tai juuri siihen hetkeen sopivaa täsmämusaa ovat perjantai-illan suola, ja viestitulva lähetyksen aikana on melkoinen!

Bileet jatkuvat nyt pidempään

Ysärimusiikin ystäviä hemmotellaan nyt myös uudella kiinnityksellä, ja bileet jatkuvat pidempään kuin aiemmin, kun 14 vuotta radiossa työskennellyt, ja dj:nä 24 vuotta toiminut Kimmo Sainio ryhtyy vetämään Retroperjantain jatkoja ja jatkojen jatkoja Ysärin taajuudella perjantaina 5.2.

Airaksinen on iloinen siitä, että bileet jatkuvat Retroperjantain jälkeen.

- Kimmon tulo Ysärin iltaan on kirsikka kakun päällä. Lisää kovia ammattilaisia pitämässä huolta, että ihmisten perjantai-ilta jatkuu kunnolla lauantain puolelle! Hienoa saada hänet mukaan remmiin, Airaksinen hehkuttaa.

Myös Sainio on innoissaan uudesta ohjelmastaan Bauer Medialla.

- Mulla on paljon vanhoja työkavereita ja kollegoita täällä, joten on mahtava kuulua joukkoon, Sainio iloitsee.

Sainion mukaan perjantai on viikon paras päivä. Lähetyksensä hän tulee täyttämään kuulijoiden toiveilla ja tarkkaan mietityillä poiminnoilla.

- Lisäksi seurataan, mitä tapahtuu eri puolella Suomea, historian kirjoista nostetaan listaykkösiä ja oman alter egoni Dj Kiten poimintoja. Kuuntelijat pääsevät myös äänestämään aina parin kappaleen väliltä. Lisäksi käydään tietenkin läpi viikon mielenkiintoisimmat viihdeuutiset ja ysäri-tähtien kuulumiset nykyaikana.

Kuuntelijoilta Sainio toivoo hyvää yhdessä oloa ja reagointia somen kautta – ja todella mielellään myös soittoja studioon.

Sainiolle itselleen 90-luku oli nuoruuden rakkainta aikaa.

- Oma musiikillinen identiteetti rakentui silloin. Ymmärtämällä sen ajan tyylejä ja ilmiöitä, pystyy ymmärtämään ja sisäistämään nykyisiä.

Yllättävä suudelma jäänyt mieleen

Pitkän uran ysärimusiikin parissa tehnyt Sainio on tavannut myös aikakauden kirkkaimpia tähtiä. Mieleenpainuvin kohtaaminen tapahtui kaksi vuotta sitten Jysäri-festivaaleilla.

- Toimin lavajuontajana ja juuri kun E-Type oli lopettanut keikan, alkoi yleisö vaatia vielä "we want more!" Koska E-Type oli lopettanut vähän etuajassa, kysyin, jatkaako hän vielä. Mennessäni lavalle kysymään, että haluaako yleisö lisää, tuli E-Type salakavalasti selkäni takaa ja suuteli niskaani. Hetki meni, että tajusin mitä tapahtuu.

Tapahtumat vaan eskaloituivat äkillisen suudelman jälkeen.

- E-Type kävi pyytämässä tanssijansa takaisin ja palasi lavalle. Hän halusi jatkaa vielä hetken keikkaa. Keikkamanageri oli eri mieltä ja näytti lavan sivustasta, että nyt hittoon sieltä lavalta. Kun herra E-Type tajusi ettei enää saakaan esiintyä, kaatoi hän itsensä lavalle selälleen ja esitti kuollutta. Siinä sitten tanssijat ja muu hänen työryhmänsä kävi hakemassa miehen pois käsistä ja jaloista, iloisen herra E-Typen ottaessa taputuksia vastaan yleisöltä, Sainio nauraa.

(kuva: Mikko Räsänen)

Ysäri, Radio Nova ja Voice.fi kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Ysäriballadit, joiden tahdissa tanssittiin hitaita - herättävätkö kyseiset hitit muistoja?

Kilpailut

Uusimmat