Kuva: Asko Keinonen

Koronavuosi pakotti Lukas Leonin pysähtymään: 'Pimeä ja synkkä mielenmaisema kuuluu levyllä'

10.02.2021 09:15 - Emmi Moilanen

Artisti julkaisi viime viikolla kolmannen albuminsa, joka kantaa nimeä Pimee.

Viime viikolla tuoreen Pimee-albumin julkaissut artisti Lukas Leon, 23, kertoo levyn nimen juontavan juurensa vahvasti omasta elämäntilanteesta ja siitä, millaista asioista elämä on viime vuosina täyttynyt.

- Koko ajan ympäri Suomea ihan pimeitä bileitä, missä on aina hyvä meininki. Mutta sitten samaan aikaan minulla on ollut ajoittain todella paha olla. Se semmoinen pimeä ja synkkä mielenmaisema kuuluu tällä levyllä myös, artisti kertoo Suomiräpin juontajan Aleksi Korpijaakon haastattelussa.

- Se on niin kuin pimeyden kääntöpuolet; pimeitä bileitä, missä on hyvä meininki ja sitten mielen sisäinen pimeys, Lukas Leon jatkaa.

Pimee on artistin kolmas levy ja mies kertoo, että musiikin työstäminen on tuntunut ”todella hyvältä ja vapauttavalta.”

- Silloin kun korona alkoi ja jengi meni ensimmäistä kertaa karanteeniin, olin itse vain joku kaksi kuukautta putkeen himassa karanteenissa. Tuli niin nopeasti tuollainen äkkipysähtyminen ja mielestä alkoi nousta kaikkia asioita, mitä minun pitää käsitellä.

Artisti kertoo, että mennyt vuosi olikin itsetutkiskelun ja itseensä tutustumisen aikaa.

- Selkeytyi todella paljon, mitä oikeasti haluan tehdä ja mitkä ovat omat arvoni. Se on selkiytynyt aika paljon levyn tekemisen kautta, koska musiikin tekeminen on ollut minulle aina se tapa, miten pystyn purkamaan tunteet. Se on minulle vähän kuin päiväkirja, mies kertoo.

Artisti lisää, että syntyneet kappaleet ovat juuri sen kuuloista musiikkia mitä hän haluaakin tehdä.

- Nämä aiheet ja tämä tunnelma, mikä levyllä on, on ollut ehkä se tunnelma mikä minulla on ollut. Koko pimeys ja synkkyys ovat olleet aika lailla se mielenmaisema, mikä minulla oli vuonna 2020.

- Tuntuu, että tämän levyn kautta pystyn päästämään irti siitä pimeydestä ja synkkyydestä, ja jättämään sen viime vuoteen, hän jatkaa.

Pääset kuuntelemaan albumin alta.

Lue myös: Lukas Leonin uudella biisillä kaikuja ahdistuksesta ja 5 vuoden suhteesta suomalaisräppärin kanssa

Suomiräp ja Voice.fi ovat osa Bauer Mediaa. 

Kilpailut

Uusimmat