Kuva: All Over Press

AC/DC-laulajan vanha yhtyetoveri ei uskonut hittilevyn mahdollisuuksiin - "Laulat liian korkealta!"

01.03.2021 21:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Brian Johnson muisteli tuoreessa haastattelussa aikaa, jolloin lähti AC/DC:n jäsenten kanssa ensimmäistä kertaa levyttämään.

Vuonna 1980 tehtiin rockin historiaa, kun AC/DC julkaisi jättimenestykseen nousseen Back In Black -albumin. Levy on myynyt maailmanlaajuisesti kymmeniä miljoonia kappaleita ja on yksi kaikkein aikojen myydyimmistä albumeista.

Kyseessä oli ensimmäinen albumi, jolla lauloi Brian Johnson, 73. Johnson innostuikin muistelemaan albumin tekoaikaa WMMR-radiokanavan haastattelussa.

- Olin vain työntekijä. Kun saavuin Bahamalle, Angus ja Malcolm (Young) tulivat luokseni ja kysyivät, pystynkö tekemään sanoituksia. Lupasin kokeilla ja sain ensimmäisenä päivänä käteeni kasetin, jolla oli You Shook Me All Night Long -kappale nimellä Shook Me All Night Long. Angus edelleenkin väittää, että kasetin nimi oli Back in Black, Johnson nauroi ja jatkoi:

- Mutta kuitenkin. Mietin vain, että mitä minulla on menetettävää? Jos yhteistyö ei toimi, niin ainakin saan mukavan loman Bahamalla. Kirjoitin lyriikat 20 minuutissa ja se oli siinä. Sitten minua pyydettiin laulamaan ja levyllä kuultava versio on oikeastaan sama kuin ensimmäisen päivän lauluni. Tuottaja Mutt Lange pyysi minua laulamaan Back In Black -kappaleella korkeammalta ja annoin mahdollisuuden. Kun tajusin, mitä pystyn tekemään, olin itsekin innoissani.

Ennen AC/DC:ta Johnson lauloi Geordie-nimisessä orkesterissa. Orkesterin kitaristi ei pitänyt Johnsonin uudesta laulutyylistä, joka tuli tutuksi AC/DC:stä.

- Oli hienoa löytää se oma ääni 32-vuotiaana. En uskonut koskaan, että saisin työn rock-bändistä siinä iässä. Ääneni kehittyi jatkuvasti uusien kappaleiden myötä. Kun palasin kotiin, Geordien kitaristi kuunteli Hells Bellsin ja sanoi, että tuo ei koskaan lähde lentoon. Lauloin kuulemma liian korkealta eikä se ollut minua. Sydämeni särkyi ja hukutin suruni pubissa. Onneksi kaikki päättyi hyvin.

Lue myös: Miksi AC/DC-laulaja Brian Johnson pitää aina hattua? Mies kertoi tarinan vuosien takaa

Lue myös: AC/DC julkaisi uuden musiikkivideon - hetkessä satoja tuhansia katselukertoja

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat