Kuva: AOP

Entinen Iron Maiden -laulaja 90-luvusta: "Grunge yritti tappaa meidät"

30.03.2021 22:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Blaze Bayley lauloi kahdella Iron Maiden -levyllä ja on sen jälkeen tehnyt soolouraa.

Blaze Bayley, 57, aloitti laulajauransa Wolfsbane-yhtyeessä ja siirtyi Iron Maidenin laulajaksi vuonna 1994, kun Bruce Dickinson erosi yhtyeestä. Bayleyn komennus legendaarisessa brittibändissä kesti kahden albumin verran: The X Factor julkaistiin vuonna 1995 ja Virtual XI vuonna 1998.

Bayley kertoi Crowcastin haastattelussa, että Iron Maiden joutui taistelemaan 90-luvulla elintilasta grungen kanssa.

- Olimme sodassa ja grunge yritti tappaa meidän. Esimerkiksi Iso-Britannian media ajatteli, että monen yhtyeen valo on sammunut ja he halusivat Maidenin kuolevan. Soitimme Seattlessa grungen jättisuosion aikana ja se oli yksi kauheimmista keikoista koskaan. Meitä katsottiin kuin dinosauruksia ja yleisö ajatteli, että eikö meidän olisi pitänyt jo lopettaa. Onneksi eturivissä oli uskollisia fanejamme. Taistelimme jatkuvasti siitä, että kunnon heavy metal -musiikki olisi olemassa. Metalli on ikuista, sillä se on fanien sydämissä.

Bayley on aina kiitellyt kovasti fanejaan siitä, että hän on saanut tehdä rakastamaansa työtä jo yli 25 vuotta. Bayley uskoo, että pitkän uran salaisuus on se, että ei ole ollut muodin aallonharjalla.

- Grunge oli tuolloin muodikasta ja minun juttuni ei ole koskaan ollut muodissa. Olen aina ollut hieman epäsuosittu ja siksi urani on kestänyt niin pitkään. En ole kadonnut ja jos kaikki olisivat jossain vaiheessa pitäneet minusta, se olisi ollut kuolonsuudelma uralleni.

Tunnettuja grunge-musiikkityylin bändejä ovat muun muassa Nirvana, Pearl Jam sekä Alice in Chains.

Lue myös: Blaze Bayley ei pääse Iron Maidenin mukana Rock and Roll Hall of Fameen - kommentoi nyt tilannetta

Lue myös: Iron Maiden -rumpali Blaze Bayley -ajoista: "Rakastakaa tai vihatkaa, mutta meille osa historiaa"

Lue myös: Iron Maidenin ex-laulaja tsemppaa fanejaan: "Ei ole rikos olla iloinen"

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat