Kuva: Juha Metso/AOP

IS: Alexi Laihon bändikaverit yrittivät saada hänet muuttamaan elämäntapojaan: "Hän oli itsepäinen"

14.04.2021 14:15 - Roy Kokkonen

Alexi Laihon uusi yhtye Bodom After Midnight ehti soittaa vain kolme keikkaa ja levyttää kolme kappaletta. Ne julkaistaan ensi perjantaina bändin ensimmäisellä ja viimeisellä levyllä.

Kitaristi-laulaja Alexi Laiho kuoli 41-vuotiaana joulukuun lopussa. Laihon elämäntyö Children of Bodom oli soittanut viimeisen keikkansa vuoden 2019 loppuun mennessä. Sen jälkeen hän oli koonnut uuden yhtyeen, Bodom After Midnightin, jonka jäsenet jäivät tyhjän päälle miehen kuoltua.

Bändikaverit kertovat Ilta-Sanomille, että vaikka Laihon elämäntavat olivat tiedossa ja he olivat miehestä huolissaan, kuolema tuli silti heille yllätyksenä.

– Me ja monet muut Alexin lähipiirissä yritimme puhua hänelle elämäntapojen muuttamisesta, mutta hän oli itsepäinen, kertoo rumpali Waltteri Väyrynen IS:lle.

Bodom After Midnight ehti soittaa vain kolme keikkaa. (kuva: Juha Metso/AOP)

Basisti Mitja Toivosen mukaan vain kymmenen päivää ennen Laihon kuolemaa kuvattu Paint the Sky with Blood -kappaleen video on katsomisen arvoinen.

– Siitä näkyy, että omista ongelmistaan huolimatta Allu oli hyvässä soittokunnossa loppuun asti.

Bodom After Midnight ehti esiintyä vain kolmeen otteeseen. Kun korona keskeytti keikkailun, bändi suuntasi studioon. Lopputuloksena syntyi kolme kappaletta, jotka julkaistaan EP:nä, joka julkaistaan ensi viikon perjantaina, 23. huhtikuuta.

– En tiedä kuinka paljon aikaisemmin Allu oli keksinyt jotain riffejään, mutta kaikki olivat uusia biisejä. Hän vaikutti ihmiseltä, joka elää hetkessä – myös biisintekijänä, sanoo kitaristi Daniel Freyberg.

Lue myös: Daniel Freyberg muisteli viimeistä keskustelua Alexi Laihon kanssa: "Hän oli innoissaan tulevasta"

Lue myös: Bodom After Midnightin uutuuskappaleen musiikkivideo julki - katso

Lue myös: Radio Cityn kuuntelijat saivat valita maailman kovimman kitaristin - voittaja selvillä

Lähde: Ilta-Sanomat

Kilpailut

Uusimmat