Kuva: AOP

Rock And Roll Hall Of Famen toimitusjohtaja kommentoi kritiikkiä - "Rokki on asennetta"

17.05.2021 21:45 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Rock And Roll Hall Of Famen nimeksi on ehdotettu muun muassa Music Hall Of Famea.

Legendaarinen Iron Maiden oli yksi viidestä tämän vuoden Rock And Roll Hall Of Famen ehdokkaasta, joka keräsi eniten faniääniä. Valitettavasti yhtye ei siltikään päässyt kunniagalleriaan, sillä se ei saanut lopulta tarpeeksi yhteenlaskettuja ääniä faneilta sekä tuomareilta.

Tänä vuonna Hall of Fameen pääsevät muun muassa Tina Turner, Foo Fighters, Jay-Z, The Go-Gos, Carole King, Randy Rhoads sekä Todd Rundgren.

Musiikkifanit olivat raivostuneet muun muuassa siitä, että räppäri Jay-Z ylsi kunniagalleriaan, mutta Maiden ei. Rock And Roll Hall Of Famen toimitusjohtaja Greg Harris kommentoi kritiikkiä WBAB-radiokanavan haastattelussa.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö Iron Maiden olisi vaikuttava ja tärkeä yhtye ja siksi he olivat ehdolla tänä vuonna, mutta eivät saaneet tarpeeksi ääniä. Emme siis kyseenalaista Maidenia, sillä he ovat tärkeitä.

- 80 prosenttia niistä, jotka ovat olleet ehdokkaina, päätyvät myös kunniagalleriaan. Kaikilla faneilla on kuitenkin suosikkinsa ja kaikilla on eri vaikutteet.

Monet ovat myös olleet sitä mieltä, että Rock And Roll Hall Of Famen nimeksi pitäisi vaihtaa Music Hall Of Fame.

- Ymmärrän kyllä tuon ajattelun ytimen ja ihmiset pitävät asioista, jotka ovat heitä lähellä. Ehkä heidän pitäisi vain muuttaa ajattelua siitä, mikä on rockia. Se on iso teltta. Rock and roll ei ole ollut koskaan vain neljä laihaa kaveria, joilla on pitkät tukat ja kitarat. Kyse on monipuolisuudesta. Rokki on asennetta ja luonnetta. Otamme sen tulkinnan, että kaikki ehdokkaamme ja valittumme ovat eri muotoa rock and rollista, Harris sanoi.

Lue myös: Iron Maidenia ei valittu Rock and Roll Hall Of Fameen - Kissin Gene Simmons tulistui

Lue myös: Iron Maiden ja Foo Fighters saivat juuri ja juuri "faniäänen" Rock And Roll Hall of Fameen

Lähde: Blabbermouth

Kilpailut

Uusimmat