Kuva: Handout

Iron Maiden yllätti faninsa - julkaisi kuuden vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia

16.07.2021 07:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

The Writing On The Wall -kappaleen ovat kirjoittaneet yhtyeen kitaristi Adrian Smith ja laulaja Bruce Dickinson.

Metallijätti Iron Maiden yllätti fanit täysin uudella kappaleella, joka on yhtyeen ensimmäinen julkaisu kuuteen vuoteen! The Writing On The Wall -nimeä kantavan kappaleen ovat kirjoittaneet yhtyeen kitaristi Adrian Smith ja laulaja Bruce Dickinson, ja sen tuotannosta vastaa Kevin Shirley yhteistyössä Maiden-basistin ja perustajajäsenen Steve Harrisin kanssa. 

The Writing On The Wall -kappaleesta julkaistiin myös upea animoitu musiikkivideo. Se on tehty yhteistyössä Pixarin palkittujen entisten johtohenkilöiden Mark Andrewsin ja Andrew Gordonin kanssa.

- Minulla oli melko selkeä idea kappaleen konseptista ja kun tapasin Markin ja Andrewin Zoomissa, kävi nopeasti selväksi, että olimme kaikki hyvin samalla aaltopituudella ja tätä vahvistettiin vielä lisäämällä mukaan Nicos sekä hänen nuori BlinkInk-tiiminsä. Meidän viikottaiset Zoom-tapaamisemme olivat yleensä hyvin luovia ja hauskoja!, Dickinson kertoo tiedotteessa. 

- Olen erittäin ylpeä siitä miltä videon lopputulos näyttää, se on enemmänkin minifilmi. Tiesin heti, että se tulee toimimaan, kun Mark herätti minun tarinani idean eloon uskomattomilla kuvakäsikirjoituksillaan - ajattelin, että voimme tehdä jotain hyvin erikoista yhdessä. Luulen, että teimme ja toivon myös, että fanimme ovat samaa mieltä. Itse asiassa videon ovat pitkälti luoneet itse Maiden-fanit!

Videon tekeminen vaati suuren määrän porukkaa. Ohjaaja Nicos Liveseyn mukaan videota teki kaikkiaan yli 60 ihmistä 13 eri maasta. 

- Ihmisiä oli Brasiliasta Ranskaan ja Romaniasta Amerikkaan, joista jokainen lisäsi jotain videoon. Sanoisin, että heidän rakkautensa, intohimo sekä ymmärrys bändistä loistaa läpi jokaisen ruudun. He olivat unelmatiimi tuottajille ja itselleni johtaa, Livesey kertoo. 

Iron Maiden käynnistää kiertueensa kesäkuussa 2022 Hyvinkään Rockfesteiltä.

The Writing On The Wall -kappaleeseen pääset tutustumaan alta.

Lue myös: Kissin Paul Stanley jyrähtää somessa: 'Iron Maiden kuuluu Hall of Fameen'

Lue myös: Bruce Dickinson kutsuu Iron Maiden -fanit juhlimaan - mitä oikein on luvassa?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat