Kuva: AOP / Timo Korhonen

Sami Yaffa nukkui nuoruudessaan Tukholman kaduilla ja luotti Hanoi Rocksiin - "Meillä oli visio"

01.10.2021 19:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yaffa muisteli SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa Hanoi Rocksin alkuaikoja Tukholmassa.

Sami Yaffa, 58, aloitti uransa ammattimuusikkona Pelle Miljoona Oy -yhtyeessä, josta lähti Andy McCoyn mukana Tukholmaan ja liittyi Hanoi Rocksiin 80-luvun alussa. Hanoi Rocks kasvoi lopulta maailmanlaajuiseksi ilmiöksi, josta inspiraatiota on ottanut muun muassa Guns N' Roses.

Yaffa myöntää SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa, että lähteminen Tukholmaan oli hurja muutos koko elämälle.

- Kieltä ei tuntenut ja olimme asunnottomia puoli vuotta. Sitä miettii nykyään, että mitäköhän helvettiä sitä on tehnyt. Pellestä kuitenkin tuli hyvin fyrkkaa. Mutta sitä huomasi, että Hanoi Rocksin kanssa on tapahtumassa jotain erityistä. Meillä oli visio ja Tukholmahan oli Andyn hima, Yaffa kertoo juontaja Matti Mäki-Kokkilalle

- Helsinki ei ollut tuohon aikaan yhtä kansainvälinen kuin Tukholma. Tukholmassa tapahtui paljon ja oli paljon erilaista jengiä. Päädyimme esimerkiksi nukkumaan kadulla pakolaisten kanssa, mikä oli hyvin opettavaa kaikin puolin ja sitä ymmärsi enemmän maailmasta ja ihmisyydestä, Yaffa jatkaa.

Yaffa myös sanoo haastattelussa, että tärkeintä Hanoi Rocksissa oli ystävyys.

- Kaikesta tuosta selvisi sillä, että olimme ystäviä ja ajatusmaailma oli "me vastaan kaikki muut". Meistä jokainen rakasti jokaista ja meillä oli hyvä olla yhdessä.

Hanoi Rocksin jälkeen Yaffa on soittanut muun muassa Michael Monroe -bändissä, New York Dollsissa sekä Joan Jettin yhtyeessä. Yaffan sooloalbumi The Innermost Journey To Your Outermost Mind julkaistiin syyskuun 22. päivä

Voit kuunnella koko haastattelun Podplay-palvelusta.

Podplay, Voice.fi, Radio SuomiRock sekä Radio City ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Sami Yaffan soolokappaleella kuuluu turhautuminen - keulakuvana keikkailu jännittää muusikkoa

Lue myös: Sami Yaffan sooloalbumi julkaistaan syksyllä - mukana tunnettuja nimiä

Kilpailut

Uusimmat