Kuva: all over press

Mötley Crüe myi musiikkinsa julkaisuoikeudet - arvo yli 100 miljoonaa euroa

01.12.2021 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Mötley Crüe omisti itse musiikkinsa noin 20 vuotta, mutta nyt julkaisuoikeudet on myyty BMG-yhtiölle.

Monet artistit ovat viime vuosina luopuneet musiikkinsa julkaisuoikeuksista ja näin on nyt tehnyt myös Mötley Crüe, uutisoi People-julkaisu.

Mötley Crüen katalogin on ostanut BMG-yhtiö ja sen arvoksi on arvioitu noin 150 miljoonaa dollaria, eli noin 132 miljoonaa euroa. Noin 20 vuotta sitten yhtye vaati, ja lopulta sai, oikeudet itselleen Elektra Recordsilta.

- Tuntuu mahtavalta tehdä yhteistyötä nyt BMG:n kanssa. Heidän suorituksensa rock-bisneksessä ovat kiistattomia ja he ovat meille mahtava kumppani, jotta voimme kasvattaa ja varjella musiikillista perintöämme, yhtyeen jäsenet kertovat Variety-julkaisun tiedotteessa.

Mötley Crüen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti yli 100 miljoonaa kappaletta ja seitsemän niistä ovat saaneet vähintään platinalevyn (myynyt yli miljoona kappaletta) Yhdysvalloissa. Yhtyeen tunnettuja kappaleita ovat muun muassa Kickstart My Heart, Home Sweet Home, Shout at the Devil sekä Dr. Feelgood.

Viime vuosina myös muun muassa Red Hot Chili Peppers, Richie Sambora, Neil Young ja Jimmy Iovine ovat myyneet musiikkinsa julkaisuoikeudet.

Lue myös: Red Hot Chili Peppers myi musiikkinsa julkaisuoikeudet valtavalla summalla

Lue myös: Mötley Crüe -laulajan kunto herättää huolta - "Tuollako äänellä hän laulaa stadioneilla?"

Lähde: People

Kilpailut

Uusimmat