Kuva: AOP

Stingin esitys vanhasta kappaleesta on kylmäävän ajankohtainen: "Omistettu rohkeille ukrainalaisille"

08.03.2022 14:15 - Riia Frost

Stingin fanit pohtivat Stingin kappaleen vuodelta 1985 olevan nykyajan maailman kriisin hymni.

Maailmanluokan muusikko Sting, 70, julkaisi Instagram-tilillään videon, jossa hän ottaa kantaa Ukrainan sodan tilanteeseen esittämällä kappaleensa vuodelta 1985. Grammy-palkittu muusikko esitti Russians-kappaleensa oman kitaransoittonsa ja sellonsoittajan säestyksellä pienessä studiossa. Videonsa alussa Sting selitti syyn tärkeän, mutta vaikea-aiheisen teoksensa uudelleen versioimiselle.

- En uskonut enää koskaan esittäväni tätä kappaletta, koska en ajatellut sen olevan enää ajankohtainen. Mutta yhden miehen verisen ja harhaanjohtavan päätöksen takia laulu on jälleen kerran vetoomus yhteiselle ihmiskunnallemme, Sting kertoi.

- Tämä kappale on omistettu rohkeille ukrainalaisille, jotka taistelevat tätä raakaa tyranniaa vastaan, ja myös monille venäläisille, jotka protestoivat sotaa vastaan pidätyksen ja vankeuden uhasta huolimatta. Me kaikki rakastamme lapsiamme. Lopettakaa sota, Sting sanoi ennen soittamisen aloittamista.

Kyseisen Russians-kappaleen sanoitukset ovat erittäin kantaa ottavia Neuvostoliiton aikaiseen poliittiseen ajattelutapaan. Kappaleessa mainitaan toisen maailmansodan henkilöitä kuten neuvostoliittolainen poliitikko Nikita Khrushchev. Kappaleessa myös mainitaan ”Oppenheimerin lelu”, jolla Sting vaikuttaa viittaavan yhdysvaltalaiseen teoreettiseen fyysikkoon Robert Oppenheimeriin, joka osallistui maailman ensimmäisen ydinaseen kehittelyyn.

Alta näet pari kohtaa kappaleen sanoituksista.

”Kuinka voin pelastaa pienen poikani Oppenheimerin tappavalta lelulta

Maalaisjärjellä ei ole monopolia

Poliittisen aidan molemmin puolin”

”Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin voitettava sota

Se on valhe, jota emme usko enää”

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa julkaisun täältä.

Sting tunnetaan rohkeana kantaa ottavana taiteilijana ja sanoittajalahjakkuutena. Hänet muistetaan myös The Police -yhtyeen entisenä basistina, mutta hänen soolouransa hittejä ovat muun muassa Shape of My Heart ja It’s Probably Me.

Fanit kiittivät kommenttikentässä idoliaan tärkeän Russians-kappaleen uudelleen nostamisesta tähän päivään ja moni totesi kappaleen olevan mahdollisesti hymni nykyajan maailman kriisille.

”Kiitos! Rakastin kappaletta jo vuonna 1985 ollessani 13-vuotias ja rakastan sitä entistä enemmän tänä päivänä”, yksi kirjoitti.

”Me kaikki rukoilemme sodan päättymistä… kiitos”, toinen kommentoi.

”Olen laulanut tätä kappaletta mielessäni jo viikkoja. Sinulla todella on sanottavaa sekä henkilökohtaisiin että poliittisiin tilanteisiin. Kiitos Sting”, kolmas ylisti.

Sting päätti videoesityksensä koskettaviin sanoituksiin.

”Meillä on sama biologia

Riippumatta ideologiasta

Mutta mikä voisi pelastaa meidät, minut ja sinut

Jos venäläiset rakastavat myös lapsiaan”

Russians-kappaleen musiikkivideon ja bändiversion voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Stingin Suomen-keikka kerää kehuja sosiaalisessa mediassa – katso kuvat ja videot keikalta

Lue myös: Mike Portnoy saapui Dream Theaterin keikalle - "Ei siinä mennyt kuin 36 vuotta"

Lähteet: History.com, Britannica, CNN

Kilpailut

Uusimmat