Kuva: AOP

Depeche Mode -muusikon kuolinsyy vahvistettiin - "Koki luonnollisen kuoleman"

28.06.2022 12:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Andy Fletcher menehtyi 60-vuotiaana.

Voit kuunnella artikkelin alta tai Podplaysta.

Toukokuussa menehtyneen Depeche Mode -muusikko Andy Fletcherin kuolinsyy on kerrottu julkisuuteen. Yhtyeen kaksi muuta jäsentä Dave Gahan ja Martin Gore kertovat sosiaalisessa mediassa julkaisemassaan tiedotteessa, että kuolinsyy oli aortan dissekoituminen.

”Muutama viikko sitten saimme tulokset kuolinsyytutkijoilta, ja Andyn perhe pyysi jakamaan ne teille. Andylle tuli aortan dissekoituminen kotona ollessaan toukokuun 26. päivä. Joten vaikka hän lähti aivan liian aikaisin, hän koki luonnollisen kuoleman ja ilman pitkittynyttä kärsimystä”, Gahan ja Gore kertovat.

Aortan dissekoituminen on Duodecimin mukaan potilaan henkeä uhkaava tilanne, jossa aortan seinämäkerrokset irtoavat toisistaan verisuonen sisäkalvon repeämän vuoksi. Fletcher menehtyi 60-vuotiaana. Hänet tunnettiin Depeche Moden kosketinsoittajana ja yhtenä perustajajäsenistä. Yhtye perustettiin vuonna 1980.

Julkaisussaan Depeche Moden jäsenet kiittävät fanejaan Fletcheriä kohtaan osoitetusta rakkaudesta. He myös kertovat, että Fletcherin elämää juhlistettiin viime viikolla Lontoossa.

”Se oli kaunis seremonia ja kokoontuminen, jossa vuodatettiin muutamia kyyneleitä mutta joka oli täynnä upeita muistoja Andysta, tarinoita ajoistamme yhdessä ja hyviä nauruja”, päivityksessä kirjoitetaan.

Paikalla oli Fletcherin perhettä ja ystäviä sekä Depeche Mode -yhtyeen väkeä. Koko päivityksen pääset lukemaan alta tai tästä linkistä.

Depeche Mode on pitkän uransa aikana myynyt yli 100 miljoonaa albumia. Yhtye esiintyi Suomessa viimeisimmän kerran vuonna 2018.  

Lue myös: Depeche Moden perustajajäsen Andy Fletcher on kuollut

Lähteet: Variety, Duodecim

Voice.fi, Podplay, Radio Nova, Ysäri ja Kasari kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat