Kuva: Mikko Räsänen

Apulanta julkaisee syksyllä uuden albumin - "Kuulostaa bändin toiselta tai kolmannelta levyltä"

10.08.2022 13:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Yhtye lähtee lokakuussa myös kattavalle kiertueelle ympäri Suomen.

Apulanta julkaisee uuden albumin 14. lokakuuta. Sielun kaltainen tuote -niminen levy alkoi kehittymään jo vuosia sitten. 

”Sielun kaltaisen tuotteen tekoprosessi alkoi jo Make nu metal great again -EP:llä, joka on ikään kuin levyn esinäytös. Kun pandemia turahti päälle, ajateltiin käydä tosissaan levyn kimppuun. No, ensin toki rakennettiin oma studio Apulandiaan, joten ei se prosessi aivan salamana edennyt. Hauskaa oli kyllä! Mun fiilis on, että Sielun kaltainen tuote on eniten yhdessä tehty levy, mitä me ollaan koskaan julkaistu ja se yhteys soi hienosti näissä biiseissä. Tykkään todella paljon tästä!” yhtyeen laulaja Toni Wirtanen kertoo.

Wirtanen on ammentanut musiikkiin sävyjä synkistä vesistä, mutta levyltä kuuluu tekemisen palo ja lämpö.

"Tätä albumia oli hienoa tehdä ja fiilis studiolla oli verrattavissa ysärin alkuvuosiin. Erityisen ylpeä olen nimenomaan siitä, että Sielun kaltainen tuote kuulostaa äkkiseltään bändin toiselta tai kolmannelta levyltä. Ei kolmanneltatoista", rumpali Sipe Santapukki sanoo. 

Yhtye lähtee syksyllä myös kiertueelle, joka alkaa 7. lokakuuta Porista ja päätty 19. marraskuuta Rovaniemelle.

Näet Apulannan julkaisun ja kiertuepäivämäärät alta tai tästä. 

Apulanta-yhtyeellä on takanaan yli 30-vuotinen ura. Huikean taipaleen aikana yhtye on myynyt puoli miljoonaa albumia sekä saanut 21 sinkkulistan ykköstä, ja kaksi vuotta sitten julkaistua Lokin päällä lokki -kappaletta on striimattu liki 12 miljoonaa kertaa.

Yhtyeen laulaja-kitaristi Toni Wirtanen kertoi viime lokakuussa Sadun Sunnuntaivieras -ohjelmassa juontaja Satu Kotoselle, että nykyään yhtyeen toiminta on hyvin työpainotteista.

- Alussa sitä halusi vain soittaa ja olla rock-bändissä. Silloin keikat jännittivät paljon ja oli hienoa, kun niitä keikkoja tuli ja niissä oli yleisöäkin. Jos nykypäivänä ei olisi keikkailua, niin tuskin soittelisin omaksi ilokseni. Korona-aikana emme ole huvikseen käyneet soittelemassa, vaan ainoastaan "hyötysoittamassa", jos joku asia on sen vaatinut. Mieli kyllä muuttuu 30 vuoden aikana.

Lue myös: MTV: Apulanta halusi mahdollisimman huonon bändin nimen - muut vaihtoehdot olivat ehkä vieläkin oudompia

Lue myös: Mistä johtuu krapulainen olo, vaikka et ole juonut tippaakaan alkoholia? Tarkista 11 mahdollista syytä

Kilpailut

Uusimmat