Kuva: AOP

Floor Jansen esiintyy Formula 1 -kilpailussa - "Suuri kunnia"

12.08.2022 17:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Jansen tunnetaan erityisesti Nightwishin keulakuvana. Viime vuonna hän julkaisi ensimmäisen soolosinglensä.

Kymmenet miljoonat Formula 1 -fanit ympäri maailmaa asettuvat ruutujensa ääreen 4. syyskuuta kello 15.00, kun Formula 1 Heinekenin Hollannin Grand Prix -kilpailun toinen osakilpailu alkaa Zandvoortissa.

Juuri ennen kilpailun starttia Nightwishin laulajanakin tunnettu Floor Jansen esittää kilparadalta yleisölle Alankomaiden kansallislaulun kuninkaallisten ilmavoimien orkesterin säestämänä.

- Minulle on suuri kunnia saada esittää kansallislaulumme tässä maailmanlaajuisessa tapahtumassa. En ole koskaan seurannut tiiviisti Formula 1:tä, mutta kunnioitan suuresti kaikkien, erityisesti Max Verstappenin, sitoutumista ja keskittymistä. Toivon, että maamme kansallishymnin esittäminen antaa kuljettajille ja faneille yhtä paljon energiaa kuin se antaa minulle.

Urheilujohtaja Jan Lammers odottaa innolla starttia ja kehuu, kuinka Jansenin ääni puhuttelee monia.

- Viime vuoden menestyksen jälkeen haluamme tänäkin vuonna olla tapahtuma nuorille ja vanhoille sekä kansalliselle ja kansainväliselle yleisölle. Tämä konsepti sopii Floorille erittäin hyvin. Hän puhuttelee upealla äänellään hyvin suurta kohderyhmää, joka koostuu uusista ja nykyisistä faneista ympäri maailmaa ja hän voi esittää ylpeänä Alankomaiden kansallislaulun maailmalle. Vaikuttavan kilpaohjelman lisäksi, johon kuuluvat F1, F2 F3 ja Porsche Mobile Supercup, musiikki on tärkeä osa ohjelmaamme.

Jansen liittyi Nightwishin laulajaksi vuonna 2012. Viime vuonna julkaistiin hänen ensimmäinen soolosinglensä Fire, jota seurasi pian sen jälkeen kappale Storm.

Alankomaissa Floor Jansen tunnetaan eritoten siitä, että hän esitti Oopperan kummituksen yhdessä oopperalaulaja Henk Poortin kanssa yhdessä maan suosituimmista tv-ohjelmista Best Singers. Samana vuonna Jansen voitti myös arvostetun Alankomaiden pop-palkinnon.

Lue myös: Floor Jansenin sooloalbumi julkaistaan vasta ensi vuonna - laulaja kertoo, miksi

Lue myös: Floor Jansenin uusi soolosingle tuo myrskyn - "Uskalla tehdä asioita, joista unelmoit"

Kilpailut

Uusimmat