Kuva: Handout / Warner Music Group

Villieläin-hitti muutti Ramses II:n elämän - kertoo nyt ilahduttavimmat palautteet voimabiisistään

20.08.2022 10:15 - Iiro Myllymäki

Ramses II on elänyt unelmaansa koko kesän.

Ramses II on noussut suomalaisten tietoisuuteen ja soittolistoille Villieläin-hitillään. Jo yli vuosi sitten julkaistun kappaleen suosio räjähti viime kevään jääkiekon miesten MM-kisojen yhteydessä. Villieläimestä muodostui Leijonien juhlabiisi, ja joukkue kertoi kuuntelevansa kappaletta ahkerasti pukukopissa. Tämän myötä olikin luontevaa, että Ramses II kutsuttiin esiintymään joukkueen kultajuhliin toukokuun lopussa.

Ramses II -artistinimen takaa löytyy helsinkiläinen Rami Shikeben, 31. Jo pitkään musiikkia tehnyt mies tunnustautuu suureksi jääkiekkofaniksi, joten oman kappaleen nouseminen Leijonien eräänlaiseksi tunnusbiisiksi oli huikaisevaa – kuten oli myös kappaleen esittäminen kultajuhlissa.

- Olimme vetäneet vain muutaman keikan ennen kultajuhlia, ja sitten onkin yli 30 000 -päinen yleisö suorassa tv-lähetyksessä. Se oli yksi elämäni jännittävimmistä hetkistä, Ramses II sanoo Iskelmän Satu Kotosen haastattelussa.

Vielä toukokuun alussa asiat olivat toisin. Mies pyrki raivaamaan kalenteristaan tilaa musiikinteolle ja teki vain minimimäärän baaritöitä pystyäkseen maksamaan vuokransa. Villieläimen nouseminen hitiksi käänsi tilanteen päälaelleen.

- Nyt minulla ei ole oikeastaan aikaa duunata muuta kuin musiikkia, keikkoja ja haastatteluja. Olen elänyt tämän kesän unelmaani. Kyllä tämä rankkaa ja kiireistä osaa olla välillä. Paljon on uuteen tottumista, Ramses II sanoo.

Palaute ilahduttaa

Villieläin-kappaleen juuret ulottuvat melko pitkälle menneisyyteen. Ramses II kertoo Iskelmälle, että kappale on jo melkein viisi vuotta vanha. Artisti joutui keräämään pitkään rohkeutta julkaista kappaleen. Muun muassa ystävien kannustus oli apuna rohkeuden kartuttamisessa. Kappale tehtiin yhdessä Ramses II:n biisintekokumppanin Santtu Okkosen kanssa hyvin koruttomissa olosuhteissa.

- Siitä oli glamour kaukana. Olimme silloin kämppiksiä ja äänitimme kappaleen olohuoneessamme. Demppasimme sohvatyynyillä olohuoneen seiniä. Ei ollut hienoja studioita eikä kultalevyjä seinillä, artisti muistelee.

Ramses II on ilahtunut siitä, että Villieläimestä on tullut paljon palautetta. Vapauden sanomaa ylistävä kappale on tuonut rohkaisua monille.

- Tuntuu hyvältä, kun joku ihan normaali ihminen kertoo, että kappale on auttanut vaikka erotilanteessa ja voimaannuttanut.

Mies on ollut hyvillään myös musiikkimaailman kollegoilta tulleista kehuista.

- Todella kovia tuottajia ja artisteja on tullut sanomaan, että biisi on upea. Olen itse katsonut ylöspäin heidän työtään, joten tuo tuntuu hyvältä ja nöyrin mielin otan kehut vastaan, Ramses II sanoo.

Seuraavaa sinkkua Ramses II lupailee julkaistavaksi syksyn aikana. Villieläimen lisäksi hän on julkaissut kaksi singleä.

Koko haastattelun voit kuunnella alta. Haastattelussa Ramses II kertoo lisäksi muun muassa, ketkä ovat hänen biisinkirjoitusesikuviaan ja mitä hän ajattelee artistibrändäyksestä.

Lue myös: Villieläin-hitistä tunnetun Ramses II:n Ruisrock-keikka keskeytettiin, artisti kommentoi: "Onneksi kaikki ovat kunnossa"

Voice.fi ja Iskelmä kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat