Kuva: AOP

Ed Sheeranin tuleva albumi on aiempaa henkilökohtaisempi - levyllä kuuluvat viime vuosien vastoinkäymiset

05.03.2023 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Sheeranin albumi julkaistaan toukokuussa.

Ed Sheeranin uusi albumi "-" eli lausuttuna Subtract jatkaa muusikon tuttua matemaattisten nimien linjaa, mutta poikkeaa silti aiemmista tyyliltään.

Warner Musicin tiedotteessa kerrotaan, että albumi on Sheeranin tähänastisen uran henkilökohtaisin, sillä sitä on työstetty muusikon oman elämän vaikeimman ajanjakson aikana.

Sheeran kuvailee tiedotteessa, että oli valmistellut albumia kauan, mutta lyhyen ajan sisälle osunut joukko ikäviä tapahtumia sai hänet muuttamaan sen suuntaa täysin. Yhden kuukauden aikana Sheeranin raskaana oleva puoliso sai tietää pahanlaatuisesta kasvaimesta ja paras ystävä menehtyi yllättäen.

"Olen työstänyt Subtract-albumia vuosikymmenen. Yritin luoda täydellisen akustisen albumin, kirjoitin ja äänitin satoja kappaleita ja minulla oli selkeä visio siitä, millainen sen pitäisi olla. Sitten vuoden 2022 alussa joukko tapahtumia muutti elämäni, mielenterveyteni ja lopulta myös tapani suhtautua musiikkiin ja taiteeseen", Sheeran kertoo.

Sheeran on myös Suomessa noussut valtaisaan suosioon ja veti muun muassa viime kesänä Olympiastadionin täyteen. Lisäksi hän yllätti viime keväänä julkaisemalla dueton 2step suomalaisen artistin, Ellinooran kanssa.

Subtract julkaistaan 5. toukokuuta.

Lue myös: Ellinoora muistelee häkellyttävää hetkeä, kun Ed Sheeran ehdotti yhteistyötä: "Hän oli ihan tosissaan"

Lue myös: Ed Sheeran teki paluun sosiaaliseen mediaan hiljaiselon jälkeen - "Elämäni on ollut myrskyisä"

Kilpailut

Uusimmat