Kuva: Julius Konttinen

Michael Monroen ja Sami Yaffan perustama Demolition 23. -yhtye palaa keikkalavoille

28.03.2023 09:00 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Demolition 23. julkaisi ainoaksi jääneen albuminsa vuonna 1994. Nyt yhtye kiertää Suomea.

Michael Monroen ja Sami Yaffan vuonna 1993 New Yorkissa perustama, suureen kulttimaineeseen noussut yhtye Demolition 23. tekee yllättävän paluun esiintymislavoille soittamalla muutaman harvinaisen keikan Suomessa syksyllä 2023.

Idea Demolition 23.:n tuleviin keikkoihin syntyi bändin katkaistua 30 vuoden keikkatauon soittamalla Michael Monroen loppuunmyydyllä 60-vuotisjuhlakeikalla Helsingin jäähallissa viime vuoden syyskuussa. Samana iltana myös Hanoi Rocksin alkuperäinen kokoonpano esiintyi.

- Demolition 23. oli niin kovassa iskussa, että aloimme bändin kesken keskustella mahdollisista lisäkeikoista. Alkuperäinen rumpali, Jimmy Clark ei lopulta päässyt jäähalllin keikalle, joten hänet paikkasi nykyisen soolobändini rumpali Karl Rockfist. Karlin soitto toimi bändissä niin hyvin, että päätimme pitää hänet bändissä myös tulevia keikkoja varten, Michael Monroe kertoo.

- Bändissä soittaa myös Hanoi Rocks -kitaristi Nasty Suicide, joka aikanaan korvasi alkuperäisen kitaristin Jay Hening:in (Rip). Nyt suunnitelma on siis tullut toteen ja bändi tekee lyhyen kuuden keikan kiertueen Suomessa. Tämä on harvinaista herkkua, jota ei kannata jättää väliin, Monroe jatkaa.

Demolition 23. julkaisi ainoaksi jääneen albuminsa Demolition 23. vuonna 1994. Steven Van Zandtin eli Little Stevenin tuottama albumi julkaistiin Euroopassa ja Japanissa, mutta bändin hajottua vuonna 1995 levyä ei ollut saatavilla vuosikymmeniin. Tilanne muuttui syksyllä 2022 kun Little Stevenin Wicked Cool -levy-yhtiö julkaisi albumin uudelleen masteroituna kolmen bonusraidan kera. 

Demolition 23. -yhtyeen syksyn 2023 keikat:

To 28.9. Tampere, Pakkahuone

Pe 29.9. Turku, Logomo

La 30.9. Lahti, Möysän Musaklubi

To 5.10. Jyväskylä, Lutakko

Pe 6.10. Helsinki, Tavastia

La 7.10. Kotka, Hotelli Leikari

Lue myös: Michael Monroe ja Andy McCoy eivät nähneet yli 10 vuoteen - sitten oli aika astua Hanoi Rocksin maailmaan

Lue myös: Tommi Läntinen tuo Vain elämää -ohjelmassa lavalle suomalaisen ikonin - "Rock kuuluu jouluun"

Kilpailut

Uusimmat