Kuva: AOP

ZZ Top ei ole eläköitymässä - Billy Gibbons kommentoi tulevaisuutta

02.08.2023 21:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Menevää bluesrockia soittavan yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Tush, La Grange, Sharp Dressed Man ja Gimme All Your Lovin'.

Legendaarisen ZZ Topin kone ei hyydy.

Yhtyeen johtohahmo, kitaristi-laulaja Billy Gibbons sanoo Ultimate Classic Rock -julkaisun haastattelussa, että ZZ Top ei ole eläköitymässä.

- Lainaan nyt keskustelua, jonka kävin Keith Richardsin kanssa. Hän sanoi minulle "Jos olemme onnekkaita, voimme seurata Muddy Watersin sanoja, eli 'tee sitä kunnes kuolet'". Muddy oli onnekas tekemään niin. Hän soitti loppuun asti. Meidän pitäisi olla yhtä onnekkaita.

Yli 50 vuotta ZZ Top -yhtyeen basistina toiminut Dusty Hill menehtyi heinäkuun lopulla vuonna 2021 72-vuotiaana. Hänet korvasi lopulta yhtyeen pitkäaikainen teknikko Elwood Francis. Gibbons muistelee ystävänsä kuolemaa. 

- Olimme valmistautumassa kiertueeseen ja meillä oli harjoitukset. Selvisimme hetken, mutta Dusty ei ollut täydessä iskussa. Hän sanoi lopulta menevänsä lääkäriin. Hän palasi Texasiin ja kävi lääkärissä. Sitten hän meni nukkumaan ja se oli siinä. Se oli todella odottamatonta. 

Menevää bluesrockia soittavan yhtyeen tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa Tush, La Grange, Sharp Dressed Man ja Gimme All Your Lovin'.

Lue myös: ZZ Top -basisti Dusty Hillin kuolemalla on yritetty rahastaa laittomasti - yhtye varoittaa fanejaan

Lue myös: ZZ Top palasi keikkalavoille vain kaksi päivää basistin kuoleman jälkeen - 'Show'n täytyy jatkua'

Lähde: Blabbermouth

Juttua muokattu 3. elokuuta: Vaihdettu kuva Gibbonsiin. 

Kilpailut

Uusimmat