Kuva: Marek Sabogal

The 69 Eyesin uuden kappaleen takana on kansainvälisiä hittejä takonut nimi

13.03.2024 18:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Uusi kappale on yhtyeen mukaan voimaballadi.

The 69 Eyesin uuden kappaleen takana on yllättävä nimi.

Yhtyeen uuden singlen Fade To Grey on säveltänyt ja sanoittanut yhdysvaltalainen Diane Warren, joka on aiemmin kirjoittanut musiikkia monille kansainvälisesti tunnetuille artisteille. Warrenin kirjoittamia hittejä ovat esittäneet muun muassa sellaiset artistit ja yhtyeet kuten Lady Gaga, Taylor Swift, Aerosmith, Cher ja Whitney Houston.

Yhtyeelle kappaleen synty tarkoittaa yhden haaveen toteutumista. Jyrki 69 kuvailee kappaleen olevan voimaballadi, joka sai alkunsa pienen sattuman kautta.

"Tarina tämän biisin takana on se mun ikuinen Hollywood-unelma. Beverly Hillsin Rodeo Drivella minua moikkasi itselleni tuntematon daami, joka  halusi tietää kuka olen.Myöhemmin minulle selvisi, että tuo nainen on maailman suurin biisintekijä Diane Warren. Aikaa kului, ja törmäsin Warrenin nimeen ja biiseihin siellä täällä. Sitten näin Dianen viime vuonna esiintymässä Oscar Gaalassa, ja laitoin hänelle viestiä. Sain vastauksen pian,  Warren toki muisti minut. Ehdotin musiikillista yhteistyötä pokkana,  ja nyt saatamme maailmaan hänen tekemänsä Fade To Grey -biisin, joka sopii mielestäni The 69 Eyesille loistavasti. Meillä ei ole koskaan ollut tällaista power balladia, jota maailma todellakin kaipaa!" Jyrki 69 kuvailee tiedotteessa.

Myös Warren kertoo vaikuttuneensa yhtyeen meiningistä heti.

"Toissa vuonna näin Rodeo Drivella todella coolin tyypin, joka oli kuin rock and rollin ruumiillistuma. Hän oli Jyrki69, The 69 Eyesin upea solisti. Ja tässä sitä nyt ollaan, he ovat juuri julkaisemassa Fade To Grey -nimistä biisiäni. Odotan innolla, että kaikki pääsevät kuulemaan sen pian", Warren kommentoi.

Warren on aiemmin urallaan palkittu jopa kahdella Golden Globella, yhdellä Grammylla ja sekä lisäksi kunnia-Oscarilla. Hänen tunnetuimpiin sanoituksiinsa kuuluvat muun muassa Aerosmithin I Don’t Want To Miss A Thing,  Christina Aquileran I Turn To You, Cherin If I Could Turn Back Time,  Enrique Iglesiaksen ja Whitney Houstonin Could I Have This Kiss Forever ja Tina Turnerin Don’t Turn Around.

Lue myös: The 69 Eyes kiertää syksyllä Suomessa - katso keikkapäivämäärät

Lue myös: The 69 Eyes julkaisi oman versionsa Rammsteinin kappaleesta - kuuntele

Kilpailut

Uusimmat