Kuva: All Over Press

Euroviisuvoittaja Nemo viisukokemuksestaan: "Ei ollut pelkästään miellyttävä"

13.05.2024 10:15 - Vilma Toikka / vilma.toikka@bauermedia.fi

Sveitsin euroviisuedustaja Nemo yhdisti kappaleessan oopperaa ja hiphoppia.

Euroviisujen finaali käytiin lauantaina 12. toukokuuta Malmössä. Finaalissa kilpaili yhteensä 25 maata. Sveitsin Nemo Mettler, 25, voitti kilpailun kappaleellaan The Code pistein 591, ollessaan selkein suosikki raatien pisteissä. Toiseksi kilpailussa sijoittui Kroatia, joka puolestaan keräsi eniten yleisöpisteitä ja kolmanneksi ylsi Ukraina. 

Nemo on ensimmäinen julkisesti ei-binäärinen artisti, joka on voittanut euroviisut. The Code kappale kertookin siitä, miten hän löysi, sekä hyväksyi oman muunsukupuolisuutensa. Nemon esitys teki vaikutuksen niin tuomareihin, kuin yleisöönkin.

- Toivon, että tämä kilpailu jatkaa rauhan ja ihmisarvon puolustamista jokaiselle ihmiselle, Nemo sanoi pokaalin vastaanottamisen jälkeen.

Euroviisuja varjostivat poliittiset kiistat koko tapahtuman ajan. Syynä ovat Israelin sotatoimet Gazassa, joiden vuoksi maan osallistumisesta viisuihin kritisoitiin laajalti.

Nemo kertoi tapahtuneen olleen intensiivinen ja osittain myös epämiellyttävä. 

- Minun on sanottava, että koko tämä kokemus oli todella intensiivinen eikä vain miellyttävä. Oli paljon asioita, jotka eivät näyttäneet liittyvän rakkauteen ja yhtenäisyyteen, ja se teki minut todella surulliseksi, Nemo sanoi.

Suomen edustaja Windows95man keräsi kappaleellaan No Rules yhteensä 38 pistettä, joista vain 7 pistettä oli raadeilta. Yleisöltä he keräsivät puolestaan 31 pistettä. 

(kuva: AOP)

Lue myös: Miksi Windows95man toi lavalle valtavan farkkumunan? Avaa nyt idean omaperäistä taustaa

Lue myös: Farkkushortsit ovat tulevan kesän jättihitti - Windows95man paljastaa oikeanlaisten shortsien kaavan

Lähde: CNN World

Kilpailut

Uusimmat