Voicen festariopas - katso vinkit parhaaseen festivaalikesään!

20.04.2015 08:45 - Aino Tuppurainen

Suomi on tunnettu kattavasta festarikesästään, eikä kesä 2015 tuota pettymystä.  Voice keräsi yhteen parhaat festarit, vinkit ja artistikattaukset ensi kesää varten.

Festivaaleja riittää kesäkuukausina miltei joka viikonlopulle. Kokosimme alle järjestäjien vinkkejä siihen, mitä kullakin festarilla kannattaa ehdottomasti nähdä ja kokea.

Provinssi 24.-27.6.

Provinssi järjestetään ensimmäistä kertaa neljäpäiväisenä.

- Musen keikka-aikataulussa oli sopiva pieni kolo keskiviikolle. Jos Muse on mahdollista Suomeen saada, niin totta kai halusimme käyttää tilaisuuden hyväksemme, Provinssin tiedottaja Johannes Kinnunen perustelee nelipäiväisyyttä Voicelle.

Myös nimi lyhentyi pelkkään Provinssiin, koska tapahtuma sai alleen uuden järjestäjän.

- Pyrimme tänä vuonna luomaan kokonaan uudenlaisen festariseikkailun. On tulossa paljon uusia esiintymisareenoita, anniskelualueet muuttuvat ja ruokapuolikin uudistuu, Kinnunen lupaa.

Provinssissa nähdään Musen lisäksi muun muassa Calvin Harris, Faith No More ja Passenger. Stamina faneja hemmotellaan: he soittavat joka päivä.

Ruisrock 3.-5.7.

Tapahtuma juhlii tänä kesänä jo 46-vuotissyntymäpäiviään. Festivaalien promoottori Mikko Niemelä lupaa Ruisrockin uudistuvan silti joka vuosi parempaan suuntaan.

- Meillä keskiössä ovat tietenkin hyvät artistit, mutta alueella voi esimerkiksi hypätä benjihypyn, pelata bingoa tai nauttia herkkuruokaa, Niemelä kertoo Voicelle.

Hän uskoo ihmisten asenteen luovan parhaan festaritunnelman.

- Kannattaa lähteä positiivisella asenteella mukaan ja katsoa mitä tapahtuu, Niemelä vinkkaa.

Ruisrockin lavoille nousee heinäkuussa esimerkiksi Pharrel Williams, Marina and the Diamonds, sekä supersuosittu Ellie Goulding.

Summer Up 3.-4.7.

Suomen suurin urbaanin musiikin tapahtuma Summer Up järjestetään jälleen Lahdessa. Tapahtuman pääesiintyjänä toimii Nicky Minaj. Hiphopin lisäksi viikonloppuna voi kokea kaikenlaista oheisohjelmaa.

- Meillä on BMX-pyöräilyä, parkouria, katutaidetta ja tanssiopetusta, kertoo tapahtuman järjestäjä Martin Mustonen.

Summer upissa on myös houkutteleva tilaisuus nuorille artisteille, UpComing -stage.

- Etsimme lahjakkaita nuoria, joilla on kaikki edellytykset isompiin ympyröihin. He pääsevät Summer Upissa esiintymään ja pyydämme paikalla myös levy-yhtiöiden edustajia, Mustonen paljastaa.

Hyvällä tuurilla hauskan viikonlopun lisäksi festareilla saattaa saada siis omaa musiikkiaan kuuluviin.

Muuten artistien osalta lavoilla nähdään kovimmat suomalaisia hiphopin nimet, kuten Elastinen, Mikael Gabriel ja JVG.

Ilosaarirock 17.-19.7.

Ilosaarirock kerää kesällä lavoilleen muun muassa Bastillen, Charli XCX:n ja Damian Marleyn. Vastaava tuottaja Petri Varis uskoo Ilosaarirockin tunnelman muodostuvan vapaaehtoisien suuresta panoksesta ja Suomen parhaasta festarialueesta.

- Meillä on paljon alueohjelmaa juustodiskosta artisti haastatteluihin. Meillä varmasti löytyy tekemistä kaikille, Varis lupaa.

Hän lupaa parhaan tunnelman syntyvän majoittumalla teltta-alueelle, jossa kaikki palvelut ja hauskapito ovat käden ulottuvilla.

 - Ei kannata ottaa mitään liian arvokasta mukaan. Paras fesarielämys syntyy, kun ei tarvitse huolehtia turhia, Varis vinkkaa festarikansalle.

Flow Festival 14.-16.8

Festarikesän kruunaa Helsingin Flow Festival.  Lehdistövastaava Susanna Hulkkonen uskoo Flown erottuvan muista festareista juuri ajankohdallaan.

- Olemme kiinnostava pimenevien iltojen festari, jossa on täysin oma tunnelma. Olemme myös erikoisempi festivaali, koska olemme niin lähellä Helsingin keskustaa, Hulkkonen pohtii.

Flowssa on perinteisesti laadukasta ruokaa ja taidetta.

 - Kannattaa ottaa vain tarpeelliset tavarat mukaan. Selfietikut kannattaa jättää suosiolla kotiin, koska alueella on paljon ihmisiä, Hulkkonen neuvoo.

Flown hämärässä illoissa Suvilahden lavat valloittaa esimeriksi Pet Shop Boys ja Major Lazer.

Uusimmat