Arto Tuunela: Kappaleet syntyvät kummallisista hetkistä, joita ei oikein osaa pukea sanoiksi

20.05.2015 12:15 - Reija Saarinen

Pariisin Kevään nokkamies Arto Tuunelan mukaan selittämättömien hetkien pukeminen sanoiksi on kiinnostavaa.

Pariisin Kevään nokkamies Arto Tuunela tunnetaan miehenä, jonka sanoituksissa on paljon mielenkiintoisia vivahteita. Syy saattaa olla siinä, että mies omien sanojensa mukaan löytää aiheita nopeasti ohi kiitävistä hetkistä.

- Ne on kiinnostavia hetkiä, jotka menee tosi nopeasti ohi. Seuraavassa hetkessä sitä jauhaa jo paskaa kavereiden kanssa. Ne saattaa kuitenkin jäädä mieleen kummallisina hetkinä, jolloin tuntee jotain selittämätöntä, joten ei oikein osaa pukea sanoiksi. Ja tavallaan se on aika kiinnostavaa yrittää pukea se sanoiksi, mies toteaa.

Yhtyeen tuorein albumi Musta laatikko julkaistiin 24. huhtikuuta. Miehen omien sanojen mukaan tarkoitus oli tehdä voimakkaasti tuntuvia lauluja ilman kikkailua. Onko sellaista sitten ollut aiemmin?

- Välillä se on ollut ihan tarkoituksellista. Kikkailulla tarkoitan tunnelmaa, joka voi olla joku lause tai kohta sanotuksissa, joista tulee tunne, että olipas nokkelasti sanottu. Näissä biiseissä oon liikkunu etäämmäs siitä mitä olin kahden ekan levyn aikoihin. Halusin olla mahdollisimman tosissani.

Katso miehen koko haastattelu yläpuolelta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat