Uusi superyhtye syntymässä - mukana Voice of Finland -tähtiä

17.08.2015 19:45 - Mikko Räsänen

Suomeen on syntymässä uusi lauluyhtye, jossa on mukana eri yhtyeistä ja Voice of Finlandista tuttuja laulajia.

Margarita Haatanen tuli suomalaisille tutuksi Voice of Finland -laulukilpailusta. Margaritan matka kilpailussa oli vaiherikas, sillä hän pääsi ääni ratkaisee -jaksosta jatkoon tulkinnallaan Stevie Wonderin Sir Dukesta. Kaksintaisteluvaiheessa Margarita oli pudota jatkosta, mutta Olli Lindholm kaappasi hänet Redraman joukkueesta omaan tiimiinsä.

Margaritan VoF-tie päättyi lopulta Knock out -jaksossa, jossa hän hävisi kaksintaistelun Minna Hautakankaalle.

Margarita kertoo nyt, että putoaminen ei ollut tuolloin erityisen kova paikka.

- Tippumiseni näkeminen jälkeenpäin tv:stä oli rankempaa. Katsoin itseäni ja minua harmitti tuon ihmisen puolesta, Margarita muistelee viime kevättä.

Kokonaisuuta hän muistelee VoF-osallistumistaan vain positiivisesti.

- Oli aivan huippujuttu olla mukana. Sain paljon uusia ystäviä. Olemme yhä tekemisissä ja käymme toistemme keikoilla.

- Sain myös sellaista kokemusta, mitä pienemmiltä lavoilta vain ei voi saada. Opin millaista on olla ison yleisön edessä, käyttää korvamonitoria, opin valaistuksesta ja näin, miten noin suuren ohjelman tuotanto tapahtuu, Margarita kertoo.

Margarita sai VoF-taipaleensa aikana kuulua kahden eri tähtivalmentajan tiimiin. Hän imi Redramalta ja Olli Lindholmilta oppia omaan tekemiseensä.

- Sain rohkaisua sekä neuvoja entistä parempaan lavankäyttöön.

Paluu ohjelman jälkeiseen arkeen ei ollut vaikea, sillä Margarita työskentelee laulunopettajana ja työ odotti häntä.

- Mutta kilpailusta jäi kova jano päästä laulamaan lavalle - ihan vaan vaikka olohuoneeseen.

Jos Margarita ei olisi pudonnut Voice of Finlandista, olisi seuraavassa jaksossa kuultu hänen versionsa Sarah McLachlanin Angel-kappaleesta. Koska harjoiteltua biisiä ei kuultu tv:ssä, teki Margarita siitä YouTube-videon, joka on nähtävissä alla.

Margaritan tulevaisuus näyttää mielenkiintoiselta. Hänellä on pöytälaatikossa levyllinen omia kappaleita ja työn alla mielenkiintoinen projekti, josta Margarita puhuu vielä varovaisesti. Hän on nimittäin lupautunut mukaan kokonaan uuteen lauluyhtyeeseen, joka tulee yhdistämään useita jo ansioituneita laulajia.

- Siinä tulee olemaan laulajia Rajattomasta ja Viidestä sekä Voice of Finlandista. Muitakin kuin minä, Margarita paljastaa.

Kuulostaa siis lauluyhtyeiden superyhtyeeltä.

Myös omassa soolotekemisessä Margarita elää jännittäviä aikoja.

- Otin taannoin yhteyttä manageri Petteri Kokljuschkiniin. Hän muisti minut Voice of Finlandista ja oli tykännyt minusta. Hänen kanssaan otimme yhteyttä Maki Kolehmaiseen ja nyt on puhuttu, että alkaisimme tehdä yhdessä jotain. 

Maki on vuosien aikana tehnyt monenlaista musiikkia. Joko tiedät, mikä tulee olemaan musiikkityylinne?

- On puhuttu, että teemme jotain, joka mahtuu pop-musiikin sateenvarjon alle. Eli pop-musiikkia, jossa on ripoteltuna elementtejä eri musiikkityyleistä. 

- Projekti on kuitenkin vielä alkuvaiheessa ja esimerkiksi laulukieli on päättämättä.

Kilpailut

Uusimmat