Kuva: AllOverPress

Suositun pelikonsolin tuotanto loppuu

21.04.2016 19:00 - Joose Koskiranta

Microsoft lopettaa Xbox360:n tuotannon. Konsolia on tuotettu vuodesta 2005 lähtien.

Maailman suurin ohjelmistoalan yritys Microsoft lopettaa suositun Xbox360-pelikonsolin tuotannon. Sitä on myyty maailmanlaajuisesti noin 80 miljoonaa kappaletta. Se on tähän asti Microsoftin myydyin pelikonsoli.

Vuonna 2005 lanseerattu konsoli otteli pitkään Playstation 3:n kanssa maailman suosituimman pelikonsolin tittelistä. Vuonna 2013 Microsoft toi markkinoille 360:n edeltäjän, Xbox Onen. Niitä on toistaiseksi myyty noin 18 miljoonaa kappaletta.

Varasti myydään loppuun

Xbox360:n suosituimpia pelejä olivat muun muassa pelivalmistaja Activision Blizzardsin Call Of Duty 2 sekä Electronic Artsin Need For Speed: Most Wanted.

Konsolin kulta-aikana on myös tullut mahdolliseksi pelata online-tilassa muita pelaajia vastaan. Niin kutsuttu Xbox Live-net jatkaa toimintaansa, vaikka itse konsolin tuotanto loppuu. 

Xbox360 ei häviä kauppojen hyllyistä noin vain, sillä Microsoft jatkaa konsolien myyntiä niin kauan kun niitä varastossa riittää.

Playstation 2 on maailman suosituin pelikonsoli 155 miljoonalla myydyllä kappaleella. Nintendo DS tulee hyvänä kakkosena 154 miljoonalla myydyllä kappaleella.

Lue myös: Suositun nettipelin foorumille murtauduttin - vaihda salasanasi heti!

Lähde: BT

Kilpailut

Uusimmat