Kuva: AOP

Avatar-elokuvat kääntyvät massiiviseksi videopeliksi

17.09.2023 14:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Suositut Avatar-tieteiselokuvat laajentuvat avoimen maailman pelikokemukseksi joulukuussa.

James Cameronin ohjaamat Avatar-elokuvat kääntyvät seuraavaksi massiiviseksi videopeliksi. 

Avatar-tieteiselokuvissa tutustuttiin upeaan ja värikylläiseen muukalaismaailmaan jännittävien ja dramaattisten tarinoiden kautta. Näiden ohella keskiöön nousivat sini-ihoiset Na’vi-muukalaiset, joita häikäilemättömät ihmiset käyttivät omien etujensa ajamiseen.

Tästä taustatarinasta ammentaa myös odotettu Avatar: Frontiers of Pandora -toimintapeli, jossa pelaaja ohjastaa lapsena kaapattua Na’vi-soturia.

Sademetsien kaltaisen kasvuston peittämä Pandoran planeetta on näyttävä ja eksoottinen tapahtumaympäristö. Se on myös koti lapsena kaapatulle Na’vi-hahmolle, jota ihmisvetoinen RDA on kouluttanut omia tarkoitusperiään ajatellen. Syväunesta 15 vuotta myöhemmin herännyt Na’vi-nuorukainen ei tunne sen enempää kotimaailmaansa kuin sukulaisiaankaan. Tästä alkaakin kiehtova ja jännittävä seikkailu, jossa nuorukainen voi tutustua Na’vi-klaaneihin ja oppia tuntemaan omaa kulttuuriaan. Matkansa varrella tutustutaan useisiin eri klaaneihin sekä paikalliseen eläimistöön, jolla on oma merkittävä rooli Na’vi-heimojen elämäntavoissa ja perinteissä. Myös konflikteja on edessä. 

Peli tulee myyntiin useana erikoisversiona perusversion ohella. Näitä ovat kausikortin sisältävä Gold Edition, kausikortin, Ultimate Pack -lisäosan ja digitaalisen taidekirjan sisältävä Ultimate Edition sekä massiivinen keräilijänversio eli Collector’s Edition.

Avatar: Frontiers of Pandora julkaistaan 7. joulukuuta. 

Miltä peli oikein sitten näyttää? Voit katsoa videon alta tai tästä. 

Ensimmäinen Avatar-elokuva on tuottanut maailmanlaajuisesti lähes kolme miljardia dollaria. Avatar-elokuvan jatko-osa Avatar: The Way of the Water julkaistiin vuonna 2022 ja se on tuottanut noin 2,3 miljardia. 

Lue myös: Huippusuositun Avatar: The Way of Water -elokuvan voi pian katsoa kotisohvalta

Lue myös: Matt Damon olisi tienannut Avatarista valtavan summan - kertoo, miksi kieltäytyi roolista

Lue myös: Avatar: The Way of Water nousi Titanicin ohi lipputuloissa - edellä vain kaksi elokuvaa

Kilpailut

Uusimmat