Kuva: Shutterstock

Käy testitreffeillä, ole varovainen somessa - suomalaisnaisten vinkit eron jälkeiseen deittailuun

19.03.2020 15:15 - Iiro Myllymäki

Eropodi-podcastissa puhutaan siitä, millaista on käydä treffeillä eronneena naisena.

Uudessa Eropodi-podcastissa käsitellään eroamista useasta eri näkökulmasta. Podcastia tekevät Aina ja Iina ovat molemmat kokeneet avioeron ja haluavat podcastillaan tarjota ihmisille vertaistukea ja kannustusta.

Eropodin toisessa jaksossa naiskaksikko paneutuu deittailuun. Millaista on deittailla eron jälkeen, ja mitä tällaisessa tilanteessa tulee muistaa? Iina muistelee, että hän oli aivan jäässä ensimmäisillä treffeillään eron jälkeen eikä saanut keskustelua kulkemaan laisinkaan. Tämä saa kaksikon pohtimaan, että jonkinlaiset harjoitustreffit voisivat toimia ennen kuin lähtee unelmakumppanilta vaikuttavan ihmisen kanssa treffeille.

- Lähde treffeille sellaisen vähän kiinnostavan tyypin kanssa. Harjoittele olemaan viehättävä ja keskustelemaan smoothisti muistakin kuin työasioista tai lapsista. Keksi myös jotain tekemistä sinne treffeille, jos se mies ei ole keksinyt, Iina listaa neuvojaan.

Aina ja Iina ovat sitä mieltä, että eroon päätyneen suhteen painolastia ei tule tuoda mukanaan uusien ihmisten tapailuun. Nuo tunteet tulisi pystyä käsittelemään niin, ettei aiempi suhde tule piinaamaan seuraavaa suhdetta.

- Valitettavasti ihmiset hakeutuvat parisuhteeseen sen parisuhteen takia. Silloin ripustaudutaan siihen ensimmäiseen, joka tavataan ja siirrytään vähän pakkomielteisesti parisuhteesta toiseen. On varmasti myös ihmisiä, jotka osaavat parisuhteessa ollessaan käsitellä niitä edellisiä suhteita, mutta jos yritetään vain haudata edelliset asiat, se ei ole kovin pitkäjänteistä, Iina sanoo.

Eropodi on Suomen ainoa podcast, joka keskittyy eroihin. (kuva: Timo Pyykönen)

Unohda sometägäykset

Aina ihmettelee joidenkin sosiaalisen median käyttöä liittyen treffeillä käymiseen. Hän ei ymmärrä, miksi jo muutamien treffien jälkeen joillain on tapana jakaa sosiaaliseen mediaan treffeiltä kuva, johon deittikumppani on merkitty.

- Jos olet vaikka vuoden aikana käynyt deiteillä kymmenen ihmisen kanssa, onko se sitten kiva, että sinulla on kaikki tägättynä siellä? Aina miettii.

Naisten mielestä ihmisten tulisi näissä tilanteissa miettiä, mikä on motivaationa julkaisujen jakamiselle. Haluaako sillä vain ärsyttää ex-kumppaniaan ja näyttää, että on siirtynyt eteenpäin?

Yksi kokoava ohje naisilla on eron jälkeiseen deittailuun.

- Pidä kiinni omista rajoistasi ja omista arvoistasi, Iina sanoo.

Jaksossa Aina ja Iina kertovat myös parhaat ja huonoimmat deittikokemuksensa. Pääset kuuntelemaan jakson alta ja muut podcastin jaksot Radioplay-sovelluksesta.

Lue myös: Mitä tapahtuu, kun parisuhde päättyy ilman selitystä? Naiset kertovat sydäntäsärkevät kokemuksensa

Lue myös: 'Kateuteni tuhosi suhteen' – Ihmiset muistelevat eroa, joka tekee kipeää yhä vuosienkin jälkeen

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat