Kuva: AOP / AOP

Uusi Salatut elämät -podcast nostaa esiin ensimmäisten jaksojen ongelmallisen käsikirjoituksen

01.10.2020 15:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Laitelan laiva -nimisessä podcastissa palataan ajassa taaksepäin yli 20 vuotta Salkkareiden alkuun.

Podplay-palvelussa on julkaistu ensimmäiset jaksot uudesta Salatut elämät -tv-sarjaan pureutuvasta podcastista. Laitelan laiva -nimisessä podcastissa sarjaa alusta asti seuranneet Kirsi ja Justiina käyvät läpi sarjan tapahtumia läpi sen vaiherikkaan historian.

Ensimmäisessä podcast-jaksossa lähdetään liikkeelle siitä, mistä kaikki alkoi - eli historian ensimmäisestä Salkkarit-jaksosta, joka esitettiin tammikuussa 1999. Pihlajakadulle on kutsuttu poliisit, sillä Tyyne Puustinen on löytynyt murhattuna asunnostaan. Tämän myötä lähdetään esittelemään Pihlajakatu 23 B:ssä asuvia ihmisiä, joiden joukossa ovat muun muassa Salinien ja Laiteloiden perheet.

Ensimmäisessä jaksossa esitellään myös yhdessä asuvat Vainion siskokset Katja (Anu Koskinen) ja Jenni (Anu Palevaara). Jenni herää Toni-nimisen miehen (Kristo Salminen) vierestä sängystään löydettyään miehen edellisenä iltana baarista. Laitelan laiva -podcastin Kirsi sanoo, että Jenniä voisi ensimmäisten jaksojen perusteella kuvailla sanoilla ”huithapeli, hepsankeikka supermegablondi”. Podcastin toinen vetäjä Justiina kertoo pitävänsä Jennin hahmosta mutta kokee, että hänet esitetään epäimartelevassa valossa.

Anu Palevaara Salattujen elämien kulisseissa vuonna 2004 (kuva: AOP)

- Minulla on paljon ajatuksia Jennistä. Hänessä on paljon potentiaalia, mutta sitten hän on vain sellainen blondi hepsankeikka, Justiina sanoo.

- Hän on aika klassinen ohut naishahmo, joita usein viihdeteollisuudessa näkee, Kirsi sanoo.

- Minua ärsyttää se, että parissa ensimmäisessä jaksossa kaikki Jennin vuorosanat liittyvät miehiin tai ovat kaksimielistä läppää. Otan sen jotenkin tosi henkilökohtaisesti, Justiina jatkaa.

Kaksikko tosin kertoo tiedostavansa, että ensimmäisissä jaksoissa hahmot herkästi esitellään juuri stereotypioiden kautta ja hahmoista tulee monitahoisempia ajan kanssa. Näin kävi heidän mielestään myös Jennin hahmolle.

Ensimmäisessä Laitelan laiva -jaksossa Kirsi ja Justiina myös kertovat omia muistojaan siitä, kun ovat katsoneet aivan sarjan ensimmäisiä jaksoja. Podcastin jaksoja pääset kuuntelemaan tästä linkistä.

Podplayn pääset lataamaan sovelluskaupoista tai osoitteesta podplay.com:

iOS 
Android 

Lue myös: Salatut elämät -näyttelijä Pinja Kanon vaihtoi radikaalisti hiustyyliään - katso upea lopputulos

Lue myös: Salatut elämät -kohtaukset, joita et nähnyt tv:ssä - faneilta tarkka huomio

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä, Kiss ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Kilpailut

Uusimmat