Kuva: Mikko Räsänen

Lost Societyn Samy Elbanna rakastui musiikkiin jo lapsena: "Soitin kitaraa kuusi tuntia päivässä"

31.03.2021 11:15 - Lauri Kujanpää / lauri.kujanpaa@bauermedia.fi

Elbanna kertoo SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa, että kaikki lähti legendaarisesta Iron Maidenista.

Lost Societyn kitaristi-laulaja Samy Elbanna, 25, on yhtyeineen noussut viime vuosien aikana tunnetuimpien suomalaisten metallimusiikkia esittävien artistien joukkoon. Vastikään Elbanna hurmasi sosiaalisessa mediassa videoilla, joissa esitti erilaisia legendaarisia kappaleita kitaralla.

Elbanna on kotoisin Jyväskylästä, missa kiinnostus soittamiseen heräsi jo nuorena.

- Isoveljeni esitteli minulle musiikin, kun olin 7-vuotias. Ehdin esimerkiksi kokea c-kasettimaailman ja ensimmäinen kappale veljeni antamalla kasetilla oli Iron Maidenin The Prisoner. Silloin heräsin ihmettelemään, että mitä tässä oikein soitetaan ja millä! Elbanna kertoo SuomiRockin Artistitunti -ohjelman haastattelussa juontaja Matti Mäki-Kokkilalle.

- Muutama vuosi tuosta veljeni osti kitaran ja tietenkin halusin tehdä samaa. Valehtelematta voin sanoa, että seuraavat kaksi vuotta soitin kitaraa kuusi tuntia päivässä. Heräsin, menin kouluun, ja soitin. Ilman kyseisiä vuosia en todellakaan olisi sillä tasolla, jolla olen nyt, kitaristi jatkaa.

Lost Society julkaisi ensimmäisen albuminsa vuonna 2013 ja sen jälkeen bändiä on viety pitkin Eurooppaa ja Yhdysvaltoja. Sitten tuli korona, joka pysäytti kaiken.

- Muusikon näkökulmasta minua auttaa se, että tiedän kaikkien olevan samassa pisteessä. Tämä on ihan p*rseestä ja haluan tietenkin tsempata kaikkia niitä, jotka joutuvat kärsimään koronapandemian vuoksi.

- Haluan samalla pyrkiä siihen, että en käyttänyt korona-aikaa turhaan, vaan olen yrittänyt treenata paljon ja tehdä kaikkea muuta luovaa. Haluan, että olemme bändin kanssa kovassa iskussa sitten, kun pääsemme taas kiertämään.

Lost Societyn lisäksi Elbanna vaikuttaa yhtyeissä The Local Band sekä Red Wolf.

Kuuntele SuomiRockin Artistitunti -ohjelmaa maanantaista perjantaihin klo 12-13 Radio SuomiRockilla. Uusinta kokonaisuudessaan lauantaina, ja perjantaina haastattelu kuunneltavissa myös Podplay-palvelusta.

Voice.fi, Radio SuomiRock ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Lost Societyn Samy Elbanna soitti klassikoita, fanit haltioituivat: "Tämän ajan paras keihästäjä"

Lue myös: Children Of Bodomin lähipiiriin kuuluva Samy Elbanna: "Bodom oli minulle suurin vaikuttaja"

Kilpailut

Uusimmat