Kuva: AOP

Muusikko Jiri Nikkinen sai levyynsä inspiraatiota Tauno Palon elokuvasta ja omasta nuoruudestaan

02.02.2022 12:15 - Riia Frost / riia.frost@bauermedia.fi

Jiri Nikkinen kertoi Radio Nostalgian aamussa uudesta levystään.

Radio Nostalgian aamussa radiojuontaja Susanna Heikin haastattelupenkkiin istui tällä kertaa muusikko ja lauluntekijä Jiri Nikkinen, 56. Nikkinen tunnetaan Clifters-yhtyeen laulajana ja kitaristina sekä soolourastaan. Nikkinen on myös kirjoittanut sanoituksia muille artisteille, joista tunnetuin lienee vuonna 1998 Syksyn Sävel -kilpailun voittanut Andre, jonka esitti Marita Taavitsainen.

Elämäkerta-biisi päässyt myös levylle

Haastattelussa keskustellaan muun muassa Nikkisen juuri julkaisemasta Mä oon -soololevystä. Nikkinen luonnehtii uutta levyään taiteelliseksi.

- Se rönsyilee tosi moneen suuntaan eikä oikein noudata mitään kaavaa, Nikkinen kuvailee.

Levyltä löytyvä kappale Mä Oon Se Mies kertoo Nikkisestä itsestään ja hän paljastaakin sen olevan tilannekatsaus hänen nuoruuteensa. Vaikka kappaleessa lauletaankin Nikkisen rajuista nuoruuden kommelluksista, Nikkinen myöntää, ettei ole koskaan tehnyt yhtä kappaleessa mainittua asiaa.

- En ole kyllä ikinä ollut missään kapakassa väärillä papereilla. Mutta kun se vain rimmasi niin kivasti, Nikkinen naurahtaa.

Jiri Nikkisellä tulee uraa tänä vuonna täyteen 43 vuotta. (kuva: AOP)

Levyn kantta inspiroi suomalainen 60-luvun elokuva

Mä oon -levyn kannestakin keskustellaan haastattelun aikana. Kansikuvassa Nikkinen istuu pallotuolilla golfkentällä suuri pilvi yläpuolellaan. Kansikuvan tarina alkaa sinkkukuvasta, joka sai inspiraation Tauno Palon tähdittämästä Tulipunainen kyyhkynen -elokuvasta, jossa päähenkilö vakoilee vaimoaan Helsingin keskustassa.

- Nappasin siitä sellaisen kuvakulman, jossa Tauno on tolpan takana kyttäämässä vaimoaan. Menin siihen samaan paikkaan poikani kanssa ja pyysin häntä ottamaan minusta kuvia alakulmasta. Siitä saatiin sitten sinkkukuva aikaan, Nikkinen kertoo.

Sen myötä syntyikin sitten idea albumin kanteen. Nikkinen asui tuolloin Palomäessä Talin golf-kentän vieressä ja hän sai idean viedä pallotuolin kyseiselle golf-kentälle. Ja Nikkisen poika pääsi taas ottamaan isästään kuvia. Kannessa näkyvän tumman pilven Nikkinen huomasi vasta katsellessaan kuvia koneelta ja se teki kansikuvan valitsemisesta selkeän.

- Tumma pilvi on kuin ajatuskupla, Nikkinen avaa.

Keikkoja ei uskalla luvata

Koska Nikkinen on Suomen tunnetuin The Beatles -mies, ei tule yllätyksenä, että Nikkisen The Bealtes Tribute Band -yhtye otetaan myös puheeksi. Nikkinen mainitseekin The Beatles Weekend -tapahtumasta, jossa bändin pitäisi esiintyä, mutta tapahtuma on jo jouduttu siirtämään kaksi kertaa koronarajoitusten vuoksi. Siksi Nikkinen ei uskalla luvata tapahtuman onnistumista, mutta hän toivoo rajoitusten jo pian loppuvan.

- Toivottavasti tää jo loppuisi, koska itsekin olen ollut työttömänä jo ihan liian kauan, eikä enää oikein jaksa, Nikkinen toteaa.

Voit kuunnella koko haastattelun Podplaysta.

Jiri Nikkisen Mä Oon Se Mies -kappaleen voit kuunnella alta.

Mikäli linkki ei näy, voit kuunnella biisin täältä.

Voice.fi, Podplay, Radio SuomiRock, Radio Nostalgia, Nova ja Iskelmä ovat kaikki osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Mervi Kallio on kohdannut urallaan monia supertähtiä - "Ajattelin, että nyt näen todellisen diivan"

Lue myös: Marianne Harjula voitti miljoona markkaa missikisasta - julkisuuden varjopuoli valkeni parkkipaikalla

Kilpailut

Uusimmat