Kuva: AOP / Tomi Natri

Kun Mikko Parikka ehdotti itseään Bachelor-juontajaksi, reaktio oli tyly - vuosia myöhemmin kaikki muuttui

30.01.2023 17:15 - Iiro Myllymäki

Mikko Parikka kertoo Sunnuntaibrunssi-podcastissa päätyneensä Bachelor Suomen juontajaksi epätavallista reittiä.

Salatuista elämistä tuttu Mikko Parikka, 34, juontaa pian alkavaa uutta Bachelor Suomi -kautta. Kyseessä on ohjelman toinen kausi, jonka juontajana Parikka toimii. Mies kertoo Esko Eerikäisen Sunnuntaibrunssi-podcastissa, miten alkujaan päätyi mukaan ohjelman juontajaksi. Koko jakson voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Bachelor Suomi -ohjelmaa esitetään nykyään MTV:llä. Parikka kiinnostui ohjelman juontamisesta jo silloin, kun sitä vielä esitettiin Nelosella.

- Päädyin juontajaksi aika epätavallista reittiä. Meillä Salkkareissa oli yksi ohjaaja, joka ohjasi myös Bacheloria aikoinaan. Sanoin hänelle, että teiltä puuttuu juontaja, että lähdetäänkö pitämään hauskaa Etelä-Afrikkaan muutamaksi viikoksi ja tulen messiin. Se oli silloin Nelosen ohjelma, Parikka kertoo.

Tämä oli ongelma, sillä Parikka oli MTV3:lla esitettävän Salatut elämät -sarjan kasvo.

- Aika suoraan sanottiin, että minulla ei ole mitään asiaa sinne.

Tästä kului vuosia, ja Bachelor-formaatti siirtyi MTV:lle. Viimeisin Nelosen kausi esitettiin vuonna 2019. Parikka kertoo, että joku MTV:llä muisti Parikan kiinnostuksen Bachelorin juontohommista. Sitten hänet pyydettiin koekuvauksiin. Ajankohta oli osuva.

- Se oli jännä. Olin juuri päättänyt, että lopetan Salkkareissa sen vuoden jälkeen. Saman tien tuli puhelu, että lähdetkö tekemään tuota, Parikka muistelee.

Parikka aloitti juontajana ohjelman viime vuonna esitetyllä kaudella.

Mies on ollut formaatin innokas katselija jo pitkään ja on katsonut Suomen version lisäksi myös Australian, Ruotsin ja Yhdysvaltojen versioita. Hän kokee, että juontopesti on ollut oikea unelmien täyttymys. Parikalla oli heti selvä visio siitä, millainen juontaja hän haluaa ohjelmassa olla.

- Minulle oli alusta asti selkeää, että haluan olla oma itseni enkä lähtisi tekemään mitään juontajan roolia. Siihen minua tuettiinkin.

Parikka sai ennen juontopestiä valmennusta Salatut elämät -kollega Jaana Saariselta.

- Sain onneksi Jaana Saariselta coachausta ennen kuin lähdin ensimmäiselle kaudelle. Nyt tuntuu, että olen löytänyt juontajuuteni, Parikka kertoo.

Uusi Bachelor Suomi -kausi alkaa 7. helmikuuta MTV3:lla ja MTV Katsomossa. Rakkautta etsivät tällä kertaa 28-vuotias Anton Aaltonen ja 26-vuotias Sami Toiviainen.

(kuva: MTV)

Koko haastattelun voi kuunnella artikkelin alusta tai Podplaysta tästä linkistä. Jaksossa Parikka kertoo myös muun muassa perhe-elämästään ja miten päätyi mukaan Salattuihin elämiin.

Lue myös: Bachelor Suomi alkaa taas - puolisoa etsii kaksi poikamiestä

Lue myös: MTV: Mikko Parikka antaa vinkin parisuhde-elämään - "Ei kukaan ole ajatustenlukija"

Kilpailut

Uusimmat