Kuva: Julius Konttinen

Vesala ei keksinyt, kenet haluaisi duetoimaan uudelle sinkkubiisilleen - sitten päähän tuli poikkeuksellinen idea

13.02.2023 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Vesala etsi itselleen duettokumppania TikTokissa.

Vesala julkaisi perjantaina 10. helmikuuta kolmannen sooloalbuminsa Näkemiin, melankolia. Albumilta julkaistiin samana päivänä uutena singlenä kappale Miks pitää itkeä, jolle haettiin duettokumppania erikoisella tavalla. Paula Vesala kertoo asiasta Radio Novan Kahvihuone -podcastissa Nanna Bhosen haastattelussa. Haastattelun voi kuunnella kokonaisuudessaan tai Podplaysta.

Miks pitää itkeä -kappaleessa Vesalan duettokumppanina on 18-vuotias Aali. Aali löytyi kappaleen vierailijaksi TikTok-kilpailun kautta. Vesala pyysi duettokumppaniksi haluavia lähettämään hänelle TikTokissa videoita, joissa he laulavat kappaletta. Monista videoista Vesala päätyi valitsemaan Aalin.

Vesala kertoo, että hän ja biisintekokumppani Jurek Reunamäki miettivät kappaleen valmistumisen jälkeen, että biisiin sopisi myös vieraileva laulaja.

- Emme keksineet, kuka artisti se olisi. Ehdotin, että mitä jos etsin vähän TikTokista. Suomi on täynnä upeita laulajia, emmekä ole vielä ehkä kuulleet kaikkia. Sieltä sitten löytyikin sellainen nuori upea laulaja Aali, Vesala sanoo.

Kyseessä on nuoren laulajan debyyttijulkaisu. Vesalan TikTok-etsinnästä on julkaistu somevideo, jonka voit katsoa alta. Jos upotus ei näy alla, näet julkaisun tästä linkistä.

Radio Novan Kahvihuoneen haastattelussa Vesala kertoo tämän vuoden keikkasuunnitelmistaan. Vesala on kesän jälkeen jättämässä sooloartistiprojektinsa vuosien mittaiselle tauolle, mutta sitä ennen luvassa on vielä muutama esiintyminen. Tähän asti on julkistettu festarikeikat Ilosaarirockissa ja Ruisrockissa.

- Tulee vielä muutama, jotka tässä pian ilmoitan. Pääkaupunkiseudulle tulee ulkoilmakeikkoja, Vesala lupaa.

Vesala-projektin tauon aikana nainen aikoo ainakin kirjoittaa elokuvakäsikirjoitusta ja edistää tutkimusprosessia suomalaisesta kulttuuripolitiikasta korona-aikana. Vesala kertoi tauolle jäämisen tuntemuksistaan myös Voice.fi:n haastattelussa Emma Gaalan punaisella matolla. Tämän haastattelun pääset kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Arvostelu: Vesala ei anna kolmannella albumillaankaan toivottua mestariteosta

Lue myös: HS: Paula Vesala kertoo, mitä aikoo tehdä Vesala-sooloprojektinsa tauon aikana

Kilpailut

Uusimmat