Kuva: Discovery+ / TV5

"Tiedän ihmisen, joka yrittää tartuttaa sinulle hivin" - tv-kasvo Sergey Hilman sai hyytävän viestin

16.03.2023 13:15 - Iiro Myllymäki

Sergey Hilman kertoo aloittaneensa hiviä ennaltaehkäisevän lääkityksen.

Tv:stä tuttu Sergey Hilman kertoo Cheers to Ugly Me -podcastinsa uudessa jaksossa järkyttävästä viestistä, jonka hän sai viime syksynä. Good Luck Guys - ja Marko Björs – rakkauden seikkailu -sarjoista tuttu Hilman paljastaa saaneensa säikäyttävän viestin seksuaalivähemmistöön kuuluvien miesten suosimassa Grindr-sovelluksessa.

- Minulle tuli syksyllä viesti, että ”hei, ole varovainen, tiedän ihmisen, joka yrittää tartuttaa sinulle hivin”, Hilman sanoo.

Hilmanin juontokollega Sini Sabotage järkyttyy kuulemastaan. Hilman ahdistui viestin saatuaan.

- Tuo on ihan vitun järkyttävää, Hilman sanoo.

Hilman kertoo aloittaneensa tämän myötä hiv-tartunnan ennaltaehkäisylääkityksen käytön. Hivpoint kertoo, että prep-lääkitys ehkäisee tehokkaasti hiv-tartuntoja oikein käytettynä. Prep on tarkoitettu hiv-negatiivisten seksuaalisesti aktiivisten ihmisten käytettäväksi. Duodecim kertoo, että lääkkeen toimivuudesta on erityisen vahva näyttö miehillä, jotka harrastavat seksiä miesten kanssa. WHO suosittelee prepin käyttöä korkeassa hiv-riskissä oleville henkilöille. Suomessa THL julkaisi kansallisen suosituksen prepin käyttöönotosta huhtikuussa 2019.

Hilman kertoo podcastissa, ettei tiedä tarkemmin, halusiko viestin laittaja vain säikäyttää häntä vai oliko vaara todellinen. Hän ei myöskään tiedä mahdollisen hiv-tartuttajan henkilöllisyyttä.

- Minulle vain sanottiin, että ole varovainen. Se riitti minulle, ja säikähdin tosi paljon.

- Tuossa vedetään matto jalkojen alta huolella, Sini Sabotage sanoo.

Hilman on halunnut puhua aiheesta podcastissa jo pitkään, mutta ei ole aiemmin uskaltanut. Nyt tilanne on helpottunut ennaltaehkäisylääkityksen myötä ja Hilman kokee, että vaara on ohi. Hän kertoo käyttäneensä prepiä noin kuukauden ajan.

Prep-hoito on Suomessa julkisen terveydenhuollon piirissä maksutonta. Hivpointin mukaan prep-hoidon piiriin pääsemistä voi kuitenkin joutua odottamaan jopa yli vuoden ajan HUS-alueella.

Koko Cheers to Ugly Me -jakson voi kuunnella alta tai Podplaysta. Hiv-aiheesta aletaan puhua 24 minuutin kohdalla.

Voice.fi ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: Sergey Hilman deittailun varoitusmerkeistä: 'Tarkoittaa, että hän pettää muijaansa'

Lue myös: Sini Sabotage järkyttyi kommentista, jonka Maria Veitola heitti hänelle suorassa lähetyksessä: "Se oli niin traumatisoivaa"

Lähteet: Hivpoint, Hivpoint, Duodecim

Kilpailut

Uusimmat