Kuva: AOP / Ari Lahti

Leskeksi jäänyt Elina Kanerva kertoo uuden rakkauden mahdollisuudesta: "En ole ajatellut, että olisin aina yksin"

31.03.2023 08:15 - Iiro Myllymäki

Vuosi sitten menehtyneen Ilkka Kanervan leski kertoo podcastissa myös uudesta harrastuksestaan.

Elina Kanerva on vieraana Iriz Silander ja VIP-vieraat -podcastissa ja kertoo jaksossa elämästään puolisonsa, pitkän linjan poliitikko Ilkka Kanervan menehtymisen jälkeen. Ilkka Kanerva kuoli huhtikuussa 2022 vakavan sairauden seurauksena.

Leskeksi jäänyt Elina Kanerva kertoo toimittaja Iriz Silanderille, että aviomiehen kuolema on selkeä vedenjakaja hänen elämässään. On olemassa aika Ilkan kanssa ja aika Ilkan jälkeen.

- Toivon, että valoa on nähtävissä. Totta kai olen vuoden verran ollut aikamoisessa myllerryksessä, ja tunteet ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Tiedän, että aika tekee tehtävänsä ja sitten osaa ajatella positiivisiakin asioita, Kanerva sanoo.

Sovellusasiantuntijana työskentelevä Kanerva on löytänyt viime aikoina elämäänsä uusia rutiineja. Hän on innostunut säännöllisestä liikunnasta.

- Tammikuun alussa aloin harrastaa tosi aktiivisesti liikuntaa. Olen huomannut, että se on ollut minulle tosi suuri henkireikä, että pääsen salille. Menen sinne aina aamuisin ennen kuin teen työt. Saan siitä paljon energiaa, Kanerva kertoo.

Puolison kuoleman jälkeen totuttelua on vaatinut esimerkiksi yksin asuminen.

- En ole koskaan aikaisemmin asunut yksin. Totta kai siihenkin on ollut aikamoinen tottuminen, että oikeasti tulen yksin kotiin.

Kanerva saa toki tukea ystäviltään, läheisiltään ja aikuiselta tyttäreltään, mutta kotiarjen viettäminen yksin vaatii vielä totuttelua.

Tulevaisuudelta Kanerva toivoo aivan arkisia asioita. Hän toivoo, että töissä sujuu hyvin, liikuntaharrastus jatkuu ja hän pysyy terveenä. Nainen elää nyt päivän kerrallaan.

Kuuluuko tulevaisuuden haaveisiin uusi rakkaus? Uskooko Kanerva, että vaikka vuosien päästä hän olisi valmis menemään treffeille?

- Vaikea sanoa. Tässä tilanteessa näin on hyvä. En tietenkään tässä tilanteessa ajattele, että olisin (valmis treffeille). En tietenkään voi sanoa, ettenkö olisi tulevaisuudessa. En ole myöskään ajatellut, että olisin aina yksin, Kanerva pohtii.

Jaksossa Kanerva myös kertoo muun muassa hänen ja Ilkan suhteen alkuajoista ja suhtautumisestaan politiikkaan. Jakson pääsee kuuntelemaan alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay kuuluvat Bauer Mediaan.

Lue myös: MTV: Elina Kanerva kertoo Ilkka Kanervan muistolle ottamastaan tatuoinnista - "Oli minulle tärkeää"

Lue myös: Satu Tuomistolla on yllättävä harrastus – kulkee traagisesti menehtyneen isänsä jalanjäljissä

Kilpailut

Uusimmat