Kuva: AOP / Atte Kajova

Yllättävä asia jännitti Esko Eerikäistä eniten Grease-musikaalissa - ehto esitettiin jo roolineuvotteluissa

25.04.2023 14:15 - Iiro Myllymäki

Esko Eerikäisen piti ajaa partansa pois Grease-roolia varten.

Radiojuontaja Esko Eerikäinen, 49, on tehnyt uuden aluevaltauksen elämässään. Hän esiintyy ensimmäisessä musikaaliroolissaan Helsingin Messukeskuksessa esitettävässä Grease-musikaalissa. Eerikäinen nähdään radio-DJ Vince Fontainen roolissa.

Musikaali sai ensi-iltansa viime perjantaina 21. huhtikuuta. Eerikäinen kertoi tunnelmistaan ensi-illan kynnyksellä Radio Nostalgian vieraat -podcastissa. Mies kertoi olevansa erittäin innoissaan roolihahmostaan. Hän löytää hahmosta paljon yhtymäkohtia omaan itseensä.

- Tämä on hieno rooli. Hän on energinen DJ, vähän kuin minäkin olen oikeassa elämässä. Hän on ihminen, joka on elänyt ja nähnyt maailmaa, mutta silti haluaa olla nuori, niin kuin minäkin haluan olla, Eerikäinen kertoo Markus Parkkisen haastattelussa.

Eerikäinen on päässyt jo näyttelemään Salatut elämät -sarjassa, mutta Grease on hänen ensimmäinen musikaalinsa. Mies toivoo, että rooli ei jää hänen viimeisekseen musikaalimaailmassa.

Radiojuontaja joutui tekemään roolia varten uhrauksen. Hänen piti ajaa partansa, ja tämän kunniatehtävän pääsi toteuttamaan hänen juontokollegansa Suvi Hartlin Radio Novan Iltapäivästä. Muodonmuutoskuvat valloittivat seuraajat somessa viime viikolla. Edellisen kerran Eerikäinen oli siloposkisena 14 vuotta sitten.

Eerikäinen kertoo, että hänelle sanottiin jo roolista neuvoteltaessa, että parran pitää lähteä. Tässä kohtaa asia ei huolettanut Eerikäistä.

- 1950-luvulla parta ei ollut millään lailla muodissa. Ajattelin silloin, että kyllä se onnistuu. Sitten kun h-hetki lähestyi, se oli ehkä se pelottavin vaihe tässä. Ei minua pelottanut se, osaanko vuorosanani tai askelkuviot, mutta se, että ajan parran pois, Eerikäinen sanoo.

Jos upotus ei näy, näet päivityksen täältä.

Muutokseen on ollut totuttelemista.

- Nyt olen ollut pari päivää ilman partaa, ja edelleen ihmettelen itseäni, kun katson itseäni peilistä.

Esimerkiksi Eerikäisen oma tytär, 14-vuotias Victoria ei ole koskaan nähnyt isäänsä ilman partaa.

- Hänelle tämä oli vielä isompi sokki, Eerikäinen naurahtaa.

Koko haastattelun voi kuunnella alta tai Podplaysta.

Voice.fi, Radio Nostalgia, Radio Nova, Iskelmä ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Lue myös: Esko Eerikäinen ajoi partansa pois - katso kuva lopputuloksesta

Lue myös: Esko Eerikäisen ja Robbie Williamsin yhteiskuva aiheutti haloon - huomio kiinnittyi maailmantähden paitaan

Kilpailut

Uusimmat