Kuva: Fotolia

Pelkäätkö sitoutumista? 10 asiaa, joihin voit samaistua

12.05.2016 17:45 - Emma Ylistalo

Yhteisen tulevaisuuden suunnitteleminen voi ahdistaa sitoutumiskammoista.

Monet uskovat, että parisuhde on asia, joka tekee ihmisen onnelliseksi. Mutta entä jos idea toiseen ihmiseen sitoutumisesta loppuelämäksi saa aikaan ainoastaan ahdistusta?

Et varmasti ole ainoa, sillä löytyy varmasti useampikin ihminen, joita alkaa ahdistaa, kun seurustelusuhde meinaa käydä turhan vakavaksi. Lue alta kymmenen asiaa, joihin jokainen sitoutumiskammoinen voi samaistua.

1. Et halua tehdä suunnitelmia liian pitkälle tulevaisuuteen

Sinua ahdistaa, jos treffikumppanisi yrittää sopia kanssasi leffaillan ensi viikon perjantaille. Ethän sinä voi vielä tietää, mitä silloin haluat tehdä ja kenen kanssa.

2. Et halua leimaa tyttö- tai poikaystävänä

Treffailu ei ole ongelma, mutta esitteleminen tyttö- tai poikaystävänä on. Vielä pahempaa voi olla jos toinen puhuu "paremmasta puoliskosta".

3. Saatat muuttaa mieltäsi helposti myös muissa asioissa

Kyllästyt luultavasti myös aloittamaasi maalauskurssiin tai urheiluharrastukseen aika nopeasti.

4. Keskustelut tulevaisuudesta ahdistavat

Kun treffikumppanisi haluaa käydä vakavaa keskustelua siitä, minne suhteenne on menossa, päässäsi pyörii ainoastaan, miten pystyisit pakenemaan tilanteesta.

5. Et halua tavata hänen perhettään

Jos treffikumppanisi ehdottaa hänen vanhempiensa tapaamista, keksit tekosyitä, joiden varjolla sinun ei tarvitse mennä paikalle. Varsinkin kun itselläsi ei tulisi mieleesikään esitellä häntä omille vanhemmillesi.

6. Ahdistut, jos treffikumppanisi yöpyy luonasi useamman yön viikossa

Hänellähän on omakin koti, joten miksi hänen tarvitsisi majailla sinun luonasi?

7. Haluat nähdä rauhassa omia ystäviäsi

Et halua ottaa häntä mukaan ystävien yhteiseen illanviettoon, sillä vietät mielelläsi aikaa omien ystäviesi kanssa ilman häntä.

8. Suunnittelet lomamatkoja yksin

Et voisi kuvitellakaan yhteistä lomamatkaa, sillä sinunhan tarvitsisi viettää koko loma treffikumppanisi kanssa. Mieluummin lähdet lomalle yksin tai ystäväsi kanssa ja nautit vapaudestasi.

9. Olet ystävä kaikkien eksiesi kanssa

Koska ongelmahan ei ollut se, että he eivät olleet hyviä tyyppejä, vaan se, että he eivät vain olleet ihmisiä joiden kanssa olisit halunnut viettää loppuelämäsi.

10. Olet kyllästynyt kuulemaan palautetta deittailutottumuksistasi

Ysätäväsi ihmettelevät, miksi et voi vain asettua aloillesi. Sinä puolestasi mietit, ettet halua samanlaista elämää, mitä he viettävät kumppaneihinsa liimautuneena.

Lähde: Metro.uk

Lue myös: 5 asiaa, jotka kannattaa muistaa sinkkuna ollessaan

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat