Kuva: Fotolia

Kaipaatko piristystä parisuhteeseen? 6 helppoa askelta läheisyyden kasvattamiseen

04.07.2016 23:15 - Emmi Moilanen

Päivä ilman velvollisuuksia tai treffi-ilta kotona voivat saada ihmeitä aikaan parisuhteellenne.

Niin pitkässä kuin tuoreessakin parisuhteessa läheisyyden kasvattaminen ja sen vaaliminen ovat tärkeitä asioita. Etenkin tutun ja turvallisen kumppanin kanssa pienet, mutta tärkeät hellyydenosoitukset saattavat huomaamatta hiipua taka-alalle. Kokosimme yhteen helpot keinot läheisyyden kasvattamiseksi myös arjen kiireiden keskellä.

Perinteinen treffi-ilta

Treffit kotona ruuan, elokuvan ja romanttisen musiikin parissa on hyvä ja helppo tapa antaa aikaa parisuhteellenne arjen keskellä. Aterian valmistaminen sekä elokuvaherkkujen valitseminen yhdessä voi innostaa teitä irtautumaan tutuista rutiineista sekä muistuttaa, että uusien asioiden kokeileminen kannattaa aina - myös muilla elämän osa-alueilla. Tunteita herättävä elokuva tai musiikki ovat erinomaisia tapoja lähentää välejänne ennestään, sillä todennäköisesti käsittelette niistä heränneitä ajatuksia yhdessä, ja keskustelunne saattavat mennä aivan uudelle tasolle.

Kokovartalohieronta

Himmentäkää valaistus ja ottakaa hyväntuoksuista hierontaöljyä avuksenne. Hieronta on loistava tapa helliä omaa rakastaan, sillä se rentouttaa, mutta myös lisää fyysistä läheisyyttä välillänne.

Kertokaa syvimmät salaisuutenne

Lapsuudessa yökyläilyn parhaita hetkiä olivat yön hämärät tunnit, jolloin parannettiin maailmaa ja keskusteltiin tärkeät asiat yhdessä läpi. Ottakaa siis mallia nuoruusvuosistanne ja luokaa turvallinen ympäristö ajatuksien vaihtamiselle: keskustelkaa ajan kanssa toiveista, peloista, tavoitteista, salaisuuksista sekä unelmistanne. Olkaa avoimia ja ottakaa selvää toistenne henkilökohtaisimmista tunteistanne. Yksi tärkeimmistä avaimista vakaaseen romanttiseen suhteeseen onkin se, että päästää kumppanin lähelle itseään fyysisyyden lisäksi myös tunnetasolla.

Osallistukaa toistenne harrastuksiin

Tukekaa toisillenne tärkeitä harrastuksia ja olkaa halukkaita ottamaan toisenne myös omiin projekteihinne mukaan. Jos kumppanisi rakastaa valokuvaamista, suostu aika ajoin hänen mallikseen tai puolestasi ota hänen mielipiteensä huomioon omassa sisustusprojektissasi. Omien intohimojen jakaminen kumppanin kanssa tutustuttaa teitä yhä paremmin toisiinne.

Rakastelkaa uudessa paikassa

Seksin harrastaminen paikassa, jossa ette ole sitä aikaisemmin tehneet, tuo uudenlaista jännitystä seksielämäänne. Myös uuden asennon kokeileminen voi toimia piristysruiskeena suhteellenne ja auttaa kasvattamaan läheisyyttä. Katsekontakti rakastelun aikana toimii erinomaisesti henkisen yhteyden luomisessa. Erikoisemman paikkavalinnan myötä pääsette rakkauden tunteiden lisäksi jakamaan välillänne myös spontaaniuden ja jännityksen luomaa kipinää.

Päivä ilman velvollisuuksia

Viettäkää kokonainen päivä ilman aikatauluja sekä odotuksia toisianne kohtaan. Älä vaadi kumppaniltasi mitään, vaan viettäkää aikaa juuri sillä tavalla, joka molemmista tuntuu hyvältä. Ehkä päädytte kuluttamaan koko päivän rentoutuen makuuhuoneessa tai saatatte löytää itsenne pitkältä kävelyltä, joka venyy syvällisen keskustelun mittaiseksi. Kun suunnitelmia ei ole, se voi saada tutun ja turvallisen parisuhteen tuntumaan taas uudelta. Tällaiset päivät saattavatkin herättää eloon niitä tunteita ja piirteitä, joihin kumppanissasi alun perin rakastuit.

Lue myös: Oletko hyvässä parisuhteessa? Merkit, jotka kielivät aidosta rakkaudesta

Lue myös: Suhteessa seksi on parempaa - 10 syytä

Kilpailut

Uusimmat