Kuva: Fotolia

Älä pelkää yksin olemista – katso 8 syytä, miksi yksin vietetty aika on arvokasta

10.07.2016 22:15 - Joose Koskiranta

Yksin oleminen voi opettaa valtavasti uusia asioita itsestäsi.

Yleensä yksinäisyyden ajatellaan olevan jotain negatiivista. Siihen yhdistetään sellaisia asioita kuin masennus, tuen puute ja ahdistuneisuus.

Yksinäisyys ja yksin oleminen on kuitenkin kaksi eri asiaa. Yksin oleminen on usealle ihmiselle pakollinen tarve, sillä vaikka sosiaalisuus on tärkeää, täytyy ihmisen joskus myös keskittyä ainoastaan itseensä. 

Lifehack on listannut kahdeksan seikkaa, joiden takia on hyvä viettää aikaa itsensä kanssa. 

1. Opit tuntemaan itsesi

Opit itsestäsi uusia asioita olemalla yksin, aivan kuten opit kaveristasi uusia puolia, kun vietät aikaa hänen kanssaan. Et pelkää kohdata oikeaa minäkuvaasi ja tunnet olosi mukavaksi tietäen kuka olet. 

2. Tiedät, miten rakastaa itseäsi

Ymmärrät mikä tekee sinusta mahtavan henkilön. Yksin oleminen luo itsenäisyyden tunteen, joka viestittää sinulle, ettet välttämättä tarvitse muita tunteaksesi itsesi rakastetuksi. Opit, että on ensiarvoisen tärkeää, että rakastat itseäsi. 

3. Yksin oleminen on tärkeä oppitunti

Elämä on jatkuvaa vuoristorataa. Joskus turvaudumme toisten ihmisten tukeen ja joskus taas teemme päätöksemme täysin itse. Yksin ollessasi näytät oikeasti itsellesi, kuka olet. Yksin oleminen valmentaa niihin hetkiin elämässä, jolloin et voi turvautua muihin kuin itseesi.

4. Voit keskittyä intohimoihisi

Sosiaalinen kanssakäyminen on tärkeää, mutta omien intohimojen toteuttaminen on myös hyväksi. Ajan viettäminen yksin mahdollistaa omiin lempiasioihin paneutumisen, kuten kitaransoiton, tietokonepelien pelaamisen tai vaikka lenkkeilyn. Saat tehdä ihan mitä haluat ilman että joku nalkuttaisi sinulle vastaan. 

5. Voit lähteä seikkailuun

Useat ihmiset eivät voisi edes kuvitella menevänsä yksin ravintolaan, lomalle tai päivämatkalle. Muiden ihmisten seura rajoittaa mahdollisuuksiasi kokeilla uusia asioita, oli kyseessä sitten konsertti tai elokuva, jota kukaan ystävistäsi ei halua nähdä. 

6. Arvostat vapautta ja itsenäisyyttä

Vapaus on mahtava asia. Kyky tehdä mitä ikinä haluatkaan ilman muiden mielipiteitä tuo suurta mielihyvää. Yksin ollessasi sinulla on tilaa tehdä mitä vain, minkä kautta opit seisomaan omilla jaloillasi. 

7. Haluat parantaa itseäsi

Yksin olemisen yhteydessä opit tuntemaan vahvuutesi ja heikkoutesi, minkä seurauksena haluat etsiä keinoja parantaa itseäsi. 

8. Et valehtele itsellesi

Yksin ollessasi opit ymmärtämään suhteiden monimutkaisuuden. Useat henkilöt kertovat täydellisen ystävän kanssa olemisen hyödyttävän heitä, mutta loppujen lopuksi se saattaa luoda negatiivisia piirteitä, kuten liiallista riippuvaisuutta toisesta. Yksin ollessasi pystyt näkemään suhteesi realistisesta ja kypsästä näkökulmasta, eikä sinun tarvitse huijata itseäsi luulemaan, että sinun tarvitsisi olla jonkun kanssa koko ajan. 

Lue myös: Saako erosta iloita? Lue merkit, joista tiedät suhteen päättymisen olevan hyvä asia

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat