Kuva: Fotolia

Isälleni: "Toivoisin, että näkisit minut edes kerran - ja todella katsoisit pitkään"

04.12.2016 20:15 - Rea Tallgren

Avoin kirje -sarjassa ihmiset kirjoittavat avoimesti ja rohkeasti asioista, jotka ovat jääneet sanomatta tai kuulematta.

"Kerroit minulle ollessani pieni, että kun minua ei vielä ollut, olit suunnitellut, että saisin juuri tämän nimen, joka minulla on. Kerroit, mitä kaikkea arvokasta ja ainutlaatuista nimeni tarkoittaa. Et kuitenkaan ollut mukana auttamassa minua maailmaan, et tullut katsomassa sitä arvokasta ja ainutlaatuista.

 En ole koskaan asunut enkä elänyt kanssasi. En tiedä yhtään kuka olet. Muistan sinusta voimakkaan sikarin tuoksun. Muutamia kuvia minulla on sinusta. Ne pari kertaa kun olemme nähneet, olin tosi pieni en osannut ajatella asioita samoin, kun ajattelen nyt vanhemmalla iällä.

Soitit aina humalassa ja huusit kun sanoin sijaisisääni isäksi. Sanoit vihaisesti minulle että "minä olen sinun isäsi." Et ole ikinä ollut minulle isä. Et vienyt minua ensimmäistä kertaa päiväkotiin, eskariin, ensimmäiselle luokalle. Et ollut vieressä kun sairastelin, ja näin pahojaunia. Et ollut puolustamassa minua, kun minua kiusattiin. Et antanut minulle oppeja elämään muuten, kuin esimerkin siitä, millaista en koskaan omalle lapselleni halua.

Murrosikä oli minulle todella vaikeaa aikaa. Olin niin ahdistunut, enkä osannut liittää sinun poissaoloasi siihen kuin vasta nyt. Pääsin onneksi nuorisokotiin jossa sain selvitettyä turvallisesti kuka olen. Siellä loin oman itseni.

Silloin sain myös tietää että jätit minut yksin alle vuoden ikäisenä kerrostaloasuntoon. Olin huutanut ja huutanut, kunnes sosiaaliviranomaiset kuulivat naapurilta asiasta ja saivat minut otettua huostaan. 

Nykyään en saa sinuun enää selvää puheyhteyttä. Minulla on herännyt paljon kysymyksiä joita haluaisin kysyä ja tietää sinusta. Välillä tulee olo että haluan nähdä sinut, ihan vain nähdä. Ja haluan, että sinä näet minut;  että katsot vain minua - arvokasta ja ainutlaatuista. 

Terveisin, 

Tyttäresi"

Lue aikaisemmat Avoin kirje -sarjan jutut tästä

Lähetä meille avoin kirjeesi osoitteeseen rea.haverinen@bauermedia.fi. Voicen toimitus pidättää oikeuden muokata kirjeitä ja päättää itse niiden julkaisusta. Julkaistut kirjeet julkaistaan aina nimettöminä.

Kilpailut

Uusimmat