Kuva: Fotolia

Narsistit jyräävät deittimarkkinoilla - tyypillisimmät narsistiset piirteet vetovoimaisimpia

18.07.2016 17:30 - Emmi Moilanen

Treffeillä narsistille luonteenomaiset piirteet erottuvat edukseen.

Yahoo uutisoi itävaltalaisessa Grazin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan ihmiset viehättyvät deittaillessaan todennäköisemmin narsistista kuin henkilöstä, jolla ei ole narsistisia luonteenpiirteitä.

Tutkija Emanuel Jaukin European Journal of Personalityssä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin yhdeksääkymmentä pikatreffeille osallistunutta henkilöä.

Ensiksi jokainen tutkimushenkilö arvioi oman narsismin tasonsa. Heille näytettiin myös muiden pikatreffeille osallistuvien kuvia, joiden fyysistä viehätysvoimaa heitä pyydettiin arvioimaan.

Jauk analysoi tutkimuksessaan lähes 700 pikatreffikierrosta ja treffien jälkeen hän pyysi osallistujia antamaan arvion ihmiselle, jonka kanssa he olivat olleet pikadeiteillä.

Tutkimushenkilöiltä kysyttiin, haluaisivatko he mieluummin ryhtyä lyhytaikaiseen vai pitkäkestoiseen suhteeseen henkilön kanssa, jonka olivat juuri pikatreffeillä tavanneet. Tulokset osoittivat selkeästi sen, että deittaillessa ihmiset rakastavat narsisteja.

Luonteenpiirteet eduksi treffeillä

Tutkimuksessa selvisi, että niin miehet kuin naisetkin valitsisivat mieluiten lyhyt- sekä pitkäkestoiseen suhteeseen henkilön, joka arvioi oman narsistisuuden tasonsa korkeaksi. Nämä henkilöt siis miellettiin viehättävämmäksi muita todennäköisemmin.

Jaukin tutkimus osoittaa kuitenkin, että itseluottamus ja fyysinen vetovoima eivät ole suurimpia tekijöitä siihen, minkä takia narsistit tuntuvat jyräävän kaikki muut deittaillessaan. Merkittävin syy heidän kukoistukseensa on se, että tyypillisimmät narsismin piirteet - kuten fyysiseen olemukseen panostaminen, runsas imartelu sekä ekstroverttiys - saavat heidät vaikuttamaan siltä, että he näkisivät kaiken tämän vaivan treffikumppaniaan varten. Nämä ovat kuitenkin narsismiin taipuvaiselle henkilölle luonteenomaisia piirteitä, eivätkä vain uutta ihmistä varten suoritettavia kohteliaita eleitä.

Lähde: Yahoo

Lue myös: Introverttikin voi olla narsisti - 6 merkkiä paljastavat

Kilpailut

Uusimmat