Kuva: Senja Rapila

Alma, 20: "Rakastun helposti ja nopeasti"

20.11.2016 10:10 - Rea Tallgren

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen. Nyt äänessä on Alma.

"Ihastuin ensimmäisen kerran neljännellä luokalla. Pelasimme pullonpyöritystä ja joku kysyi, että "alattekste olee?" ja vastasin, että kyllä. Olimme yhdessä noin kaksi viikkoa. Ja sitten ajattelin, että ei tää kyllä olekaan hyvä juttu. Nykyään emme ole edes Facebook-kavereita tuon tyypin kanssa.

Ensimmäinen oikea kunnon rakkauteni aikuisiällä ei rakastanut minua takaisin. Kerroin hänelle tunteistani, mutta en saanut vastakaikua. Se oli kamalaa silloin. Uskaltaisin kuitenkin edelleen avata sydämeni ja tunnustaa rakkauteni, jos pitäisi. Rakastun helposti ja nopeasti. Tykkään ihmisistä.

Siitä tietää, että rakastaa jotakin, kun ajattelee siitä ihmisestä, että "vittu mä rakastan tota". Rakkaus tarkoittaa huolenpitoa ja lojaalisuutta, välittämistä ja sitä, että haluaa, että toisella on hyvä olla. Rakkaus vaatii myös uhrauksia. Rakkaus on lämpöä. Rakastaa voi jonkun kanssa olemista, mutta myös perhettä ja ystäviä - ja musiikkiakin. Jos ei osaa rakastaa, täytyy olla psykopaatti.

En ole ihan varma, mikä saisi minut eroamaan. Jos joku pettää, niin siinä murtuu kaikki ja perusluottamus menee. Mutta en tiedä sitten jos on ollut viisi vuotta yhdessä, ja toinen tekee jotain tyhmää kännissä, riittäisikö se eroon. Se olisi varmaan ihan tapauskohtainen asia.

Jos tuntuisi siltä, että juttu ei enää toimi, se saisi eroamaan. Jos minulla on liikaa juttuja, enkä pysty antamaan itsestäni kaikkea, niin sitten en halua satuttaa toista. Jos en pysty olemaan hyvä sille toiselle ihmiselle, tai hän minulle, niin sitten se on eron paikka.

Minua ei ole ikinä tuomittu rakkauden tähden. Aina, jos olen johonkin rakastunut, on se ollut kaikille ihan fine. Ei ihmisiä saa tuomita rakkauden tähden."

Pääset lukemaan aikaisemmat Rakkaudesta-artikkelit täältä.

Kilpailut

Uusimmat