Kuva: Fotolia

Haluatko viettää paljon aikaa yksin? Saatat olla huomattavasti muita älykkäämpi

18.11.2016 08:15 - Rea Tallgren

Tutkijoiden mukaan älykkäät ihmiset eivät nauti samalla tavalla muiden ihmisten seurasta.

Ihmiset ovat sosiaalisia olentoja, mutta vaikka monesti ajan viettäminen ystävien ja läheisten kanssa tekee iloiseksi, ei asia välttämättä ole näin kaikkien kohdalla.

Singaporen yliopiston ja London School of Economicsin yhdessä tekemä tutkimus tutki yhteensä 15 000 aikuista. He saivat selville, että mitä älykkäämpi ihminen oli, sitä enemmän aikaa he halusivat viettää yksin. 

Selitys saattaa piillä evoluutiossa: älykkäämmät ihmiset eivät ole tarvinneet samalla tavalla muita ihmisiä selvitäkseen hengissä ja löytääkseen esimerkiksi suojaa ja ruokaa. Toinen teoria on se, että älykkäät ihmiset työskentelevät niin valtavan kovasti saavuttaakseen tavoitteensa, että heillä ei ole samalla tavalla aikaa olla sosiaalisia. 

Mielenkiintoista oli se, että mitä enemmän älykkäiksi määritellyt ihmiset viettävät aikaa ystävien kanssa, sitä tyytymättömämpiä he olivat elämäänsä - ja tästä huolimatta tutkijat saivat selville, että juuri nämä älykkäät ihmiset viettivät eniten aikaa ystäviensä kanssa. Ei kovin fiksua sitten kuitenkaan, vai mitä?

Lue myös: Maailman lyhyin älykkyystesti paljastaa sinusta paljon - katso 3 kysymystä

Lue myös: Tunneälykkään naisen tuntomerkit: Onko sinulla vaikutusvaltaa toisiin ihmisiin?

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat