Kuva: Fotolia

Luottamus, rehellisyys ja turvallisuus - katso mistä hyvä parisuhde koostuu

12.12.2016 21:45 - Elisa Jalasjoki

Omalle kumppanille tulisi esimerkiksi uskaltaa puhua kaikesta mahdollisesta.

Parisuhteet ovat erilaisia, mutta jokaisessa kestävässä suhteessa on myös yhtäläisyytensä. Tietyt piirteet suhteissa kuuluvat kaikille ja välillä onkin hyvä pysähtyä miettimään, tarjoaako oma parisuhde niistä jokaisen. 

Mind Body Green -lehti kokosi sivuilleen oman listauksensa siitä, millaisia asioita jokaisesta parisuhteesta tulisi löytyä. Miten on, toteutuvatko omassa suhteessasi?

Katso kohdat alta.

1. Rehellisyys

Uskallat kertoa rehellisesti kumppanillesi ajatuksistasi, haluistasi ja peloistasi. Ei ole sellaista aihetta, josta kertomista joutuisit esimerkiksi pelkäämään. 

2. Turvallisuus

Kumppanisi lähellä on hyvä olla. Luotat parempaan puoliskoosi täysin, etkä pelkää olla oma itsesi. Rakkaan kainalo on paras piilopaikka maailmalta minkä tiedät. 

3. Kosketus

Esimerkiksi seksistä ei tule ottaa paineita, mutta pienikin fyysinen kosketus päivittäin on tärkeää. Kyseessä voi olla halaus pitkän päivän jälkeen, tai vain suukko töihin lähtiessä, mutta oleellista on muistaa koskettaa.

4. Fyysinen viehätysvoima

Huomaat välillä katselevasi parempaa puoliskoasi ihaillen. Oli kyse sitten hänen tavastaan tehdä ruokaa, hänen hymystään tai kauniista huomionosoituksestaan. 

5. Kannustus

Kannustatte toisianne rohkeasti tavoitteissanne. Et ajattele itseäsi, vaan haluat kumppanillesi vain parasta mahdollista. Uskallatte näyttää heikkoutenne ja huonot hetkenne, sillä toinen on aina tukenanne. 

6. Ongelmanratkaisu

Keskustelette yhdessä parisuhteenne tilasta, sen kulmakivistä ja mahdollisista ongelmista. Selvitättte ongelmat ennemmin kuin lakaisette ne piiloon maton alle. Haluatte kasvaa ja kehittyä yhdessä entistä vahvemmiksi.

7. Yksiavioisuus

Pitkässä ja kestävässä suhteessa on tärkeää, että olette samalla aaltopituudella siitä, mikä parisuhteenne tila on. Yksiavioisuus on luottamuksen perusta.

8. Arvot

Kaikesta ei tarvitse olla samaa mieltä, mutta isoista asioista on hyvä olla samoilla linjoilla. Pitkässä parisuhteessa eriävät arvot alkavat helposti repiä pariskuntaa erilleen toisistaan.

9. Luottamus

On tärkeää olla luotettava, mutta on myös erittäin tärkeää, että itse luottaa kumppaniinsa. Mustasukkaisuus ja epäluottamus syövät onnellisetkin suhteet valitettavan usein loppuun.

Lue myös: Vitsailevat parit ovat vahvoja yhdessä - 9 perustelua

Lue myös: Millaisella suhteella on tulevaisuus? Tunnista piirteet, jotka takaavat onnen

Lähde: mindbodygreen.com

Kilpailut

Uusimmat