Kuva: Fotolia

Optimaalinen seksikumppaneiden määrä selvitettiin - yllätyitkö?

19.12.2016 18:00 - Elisa Jalasjoki

Naisten ja miesten välillä näkyi selviä mielipide-eroja siitä, kuinka monta seksikumppania on liikaa.

Aiemmat sänkykumppanit ovat usein kielletty puheenaihe tuoreen kumppanin kanssa, varsinkin makuuhuoneen puolella. Usein pohditaankin, onko edellisten seksikumppanien määrään jotakin optimaalista lukua. Tuoreen tutkimuksen mukaan kyllä. 

Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan sinkut toivovat, että heidän tulevat kumppaninsa olisivat harrastaneet seksiä keskimäärin noin kolmen ihmisen kanssa. Nottinghamin, Swansean sekä Bristolin yliopistoissa suoritetun tutkimuksen mukaan sinkut toivoisivat, että heidän kumppaneiltaan löytyisi kokemusta, mutta kohtuudella. 

Tutkimukseen osallistui 188 nuorta, joista noin puolet olivat naisia. Tulosten mukaan naisten mielestä liikaa aiempia kumppaneita oli kuusi, miesten mukaan yksitoista. Kuitenkin vakavaa parisuhdetta etsiessä voitokaakksi aiempien sänkykumppaneiden määräksi nousi kolme.

Yllättävää tutkimustuloksissa oli kuitenkin se, että niin miehet kuin naisetkin tuntuivat karttavan täysin kokemattomia kumppaneita. Selkeäksi yhtäläisyydeksi sukupuolten välillä puolestaan nousi se, että mitä enemmän kumppanilta löytyi edellisiä seksikumppaneita, sitä vähemmän kiinnostava tästä tuli. 

Lue myös: Millaisia ovat naisten yleisimmät seksifantasiat? Kysely selvitti

Lue myös: "Naisen tulisi saada vähintään kolme orgasmia viikossa" - tekee naisesta mukavamman

Lähde: The Independent

Kilpailut

Uusimmat